GÜNDEM
Giriş Tarihi : 18-03-2022 13:05   Güncelleme : 18-03-2022 13:05

CHP’li Karasu’dan Sağlık Bakanı’na ambulans helikopter sorusu

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Sivas’ta daha önce hizmet veren ambulans helikopterin akıbetini Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya sordu.

CHP’li Karasu’dan Sağlık Bakanı’na ambulans helikopter sorusu

Sağlık Bakanlığı’nın Türk Hava Kurumu İşletmesi-Gökçen Havacılık firmasıyla yaptığı sözleşme kapsamında 19 helikopterlik anlaşması mahkeme kararıyla tasfiye edilmiş, bu kapsamda Afyon, Bursa, Çanakkale, Malatya ve Sivas’ta bulunan ambulans helikopterler hizmet vermemeye başlamıştı.

 

Konuyu Meclis gündemine taşıyan CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde helikopter ambulans hizmetinin devam edip etmeyeceğini sordu.

 

Sivas’ın Türkiye’nin en büyük ikinci yüzölçümüne sahip kenti olduğunu hatırlatan Karasu, “Böylesine büyük ve dağınık yerleşime sahip coğrafyada hizmet veren helikopter ambulansın iptali vatandaşlarımızı mağdur etmektedir” ifadelerini kullandı.

 

Sivas’ın sağlık alanında her geçen gün geriye gittiğini kaydeden Karasu, “Geçtiğimiz günlerde Zara ilçemizdeki devlet hastanesinde yaşanan mağduriyetleri dile getirmiştim. Doktor bulunmadığından çok basit operasyonlar dahi gerçekleşemiyor. Bunun gibi örnekler diğer ilçelerimizde de mevcut. Acil bir durum yaşandığında hasta merkeze sevk ediliyor. Hayati tehlikenin yaşandığı anlarda ise Sivas gibi büyük bir coğrafyada karayoluyla sevk zaman bakımından tehlike arz ediyor. Bu noktada devreye girmesi gereken ambulans helikopter ise artık Sivas’a hizmet vermiyor. Sağlık alanında büyük atılım yaptıklarını söyleyen her fırsatta Sivas sağlık çağ atladı diyen yetkililer bu konuyla ilgili neden sessiz kalıyor?” diyen Karasu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya şu soruları yöneltti:

 

1- Sivas’ta helikopter ambulansın yeniden hizmet vermesi için şu ana kadar hangi adımlar atılmıştır?

 

2- Söz konusu ihalenin iptaliyle birlikte Sağlık Bakanlığı yeniden ihale sürecine başlamış mıdır? İhale süreci başladıysa ne zaman sonuçlanacağı öngörülmektedir?

 

3- Yeni ihale süreci başladıysa, ambulans helikopterlerin hizmet vereceği iller arasında Sivas bulunmakta mıdır?

AdminAdmin

Admin