GÜNDEM
Giriş Tarihi : 08-04-2022 15:53   Güncelleme : 08-04-2022 15:53

CHP’li Karasu’dan Sivas’a iki söz birden

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada iktidara geldikleri takdirde Sivas’ta ilk atılacak adımları söyledi.

CHP’li Karasu’dan Sivas’a iki söz birden

Dün TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen torba yasa görüşmelerinde söz alan CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, seçim bölgesine dair önemli açıklamalarda bulundu.

 

Karasu, Sivas Demir-Çelik’te son dönemde yaşanan gelişmeleri, “Sivas Demir Çelikte bir gasp hikâyesi yaşanıyor” ifadelerini eleştirdi. 

 

Eski adıyla SİDEMİR’in iflas masasına devredildiğini daha sonra ise SİDER adında başka bir şirkete kiralandığını belirten Karasu, “SİDEMİR ve SİDER aynı kişilerin şirketi. Yani burada bir hülle yapıldı. Peki, bu hülle nasıl yapıldı? Maliyeye borç, SGK'ya borç, işçilere borç, tedarikçiye borç; bu şirketin devlete zararı 3 milyar TL, hepsi bir anda sıfırlandı. Demirin başkentinde demirin düştüğü hâl işte bu: Soygun düzenine meze olmak” şeklinde konuştu.

 

Sivas’ta Nuri Demirağ Organize Sanayi Bölgesi’nin cazibe merkezi ilan edilmesine ilişkin de konuşan Karasu, Sivas’ın ayrımcılığa uğradığını belirtti. Sivas’ın tamamının cazibe merkezi olması gerektiğini kaydeden Karasu, “Cazibe merkezi ilan edilen organize sanayi bölgesine 2022 yılında ne yapılacak? Cumhurbaşkanlığı Yatırım Programı'na göre, Nuri Demirağ iltisak hattı için 2022 yılında sadece bin TL ödenek ayrılmış durumda. Yanlış duymadınız, bin TL. Böyle mi cazibe merkezi kuruluyor? Sürekli gündeme getirdim, ‘Bu karar Sivas'ta ayrımcılığa zemin hazırlar. Birinci Organize Sanayi Bölgesi'ne, tüm şehre haksızlık yapılıyor’ diye ama bazı arkadaşlar yaşadıkları şehrin aleyhine de olsa ısrarla her kararı alkışlamaya devam ediyorlar. İktidara geldiğimizde ilk işimiz hiç vakit kaybetmeden bu soygun düzenine son vermek ve Sivas'ın tamamını cazibe merkezi ilan etmek olacaktır” şeklinde konuştu.

AdminAdmin

Admin