SİYASET
Giriş Tarihi : 02-04-2023 17:24   Güncelleme : 03-04-2023 11:41

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Akşener'e sert tepki: Utan utan!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli İrade Meydanı’nda, Bağcılar Toplu Açılış Töreni’nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Akşener'e sert tepki: Utan utan!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın kurşunlanmasının kendisinin yönlendirmesiyle gerçekleştiği yönünde açıklamalarda bulunan Meral Akşener'e yönelik "Utan utan utan. Tayyip Erdoğan'ın hayatında bu tür ahlaksızlık, bu tür adilik olmamıştır" ifadelerini kullandı.

Seccadenin üzerine ayakkabı ile çekilen fotoğrafı ortaya çıkmasının ardından özrünü ifade eden ve ‘operasyon yapıyorlar’ diyen Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedefine koyan Erdoğan, “Bu 40 gün içerisinde birileri seccadelerin üzerine ayakkabılarıyla basabilir çünkü bunlar Pensilvanya’dan alıyorlar talimatı.” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’na isabet eden kurşunlarla ilgili Meral Akşener’in yaptığı açıklamalara yönelik eleştirilerini sürdüren Erdoğan, “(Meral Akşener) Utanmadan, sıkılmadın İstanbul il teşkilatının maalesef bizim yönlendirmemiz sebebiyle kurşunlandığı yalanını ifade etti.” diyerek, “Utan utan utan. Tayyip Erdoğan’ın hayatında bu tür ahlaksızlık, bu tür adilik olmamıştır.” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İçişleri Bakanlığı bunun faillerini buldu çıkardı ve ne olduğu çıktı ortaya. Haydi bakalım şimdi Erdoğan’dan özür dileyebiliyor musun?” diye konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Dün Elazığ'da, önceki gün Gaziantep ve Kilis'i ziyaret ettik. Daha önce Hatay ve Kahramanmaraş'taydık. Gittiğimiz her yerde milletimizin dayanışma ruhuna bizzat şahitlik ediyoruz. Milletimiz oruçla, Kur'an'la bu mübarek günleri idrak ederken, deprem bölgesindeki kardeşlerini de asla unutmuyor. Pek çok kuruluş sahada mağdurlara destek oluyor. Belediyelerimiz barınmadan gıdaya geniş bir alanda örnek işlere imza atıyor.

Bağcılar'ın bölgeye yaptığı yardımın tutarı 250 milyon lirayı aştı. Belediyemizi tebrik ediyorum. Şov peşinde koşmadan çalışan herkesten Allah razı olsun, diyorum. Yaralarımızı bir an önce sarıyoruz, saracağız. Depremin yıktığı şehirleri bir an önce ayağa kaldıracağız. Çadırların yanı sıra konteyner kentler ile barınma sorunlarını çözüyoruz. Alt ve üst yapıyı elden geçiriyoruz.

Toplamda inşa edeceğimiz konut sayısı 650 bini bulacaktır. Tüm şehirlerimizi eski görkemine kavuşturana kadar durmayacağız. Depremzede vatandaşımızdan 1 yıl süre istedik.

Bay bay Kemal, sen İzmir'in milletvekilisin, belediye sende ne yaptın söyle bakalım. Çok çalışacağız, 14 Mayıs'ta gereken dersi vereceğiz.

Belediye hizmet binamızdan, hükümet konağına, yaşlı yaşam merkezine, park ve bahçelerden tam 97 kalem eseri bugün resmen hizmete açıyoruz. Toplam tutarı 3 milyar 412 milyon lirayı geçen bu hizmet ve yatırımların Bağcılar'a hayırlı olmasını diliyorum."

AdminAdmin

Admin