EKONOMİ
Giriş Tarihi : 16-06-2023 16:04

Deprem Mağduru Gürün’de Yatırım Teşvik Süresi 3 Yıl Uzatıldı

Deprem bölgesindeki 11 il ve depremlerden etkilenen Sivas’ın Gürün ilçesinde yapımı devam eden yatırımlar için düzenlenen yatırım teşvik belgelerinin süresi herhangi yeni talep alınmadan 3 yıl süreyle uzatıldı.

Deprem Mağduru Gürün’de Yatırım Teşvik Süresi 3 Yıl Uzatıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrasında duyurduğu deprem bölgesindeki Gaziantep, Kahramanmaraş ve Hatay’ın bazı ilçelerinde 11 yeni yerin sanayi alanı ilan edilmesine ilişkin ayrıntılar açıklandı.

 Buna göre 2 bin 430 hektar büyüklüğünde Hatay’ın Belen ve İskenderun ilçelerinde 2, Kahramanmaraş’ın Elbistan ve Dulkadiroğlu ilçelerinde 2, Gaziantep’in Nizip ilçesinde 3, Oğuzeli ilçesinde 2, Araban ilçesinde 2 alan olmak üzere 11 yeni yer sanayi sahası ilan edildi.

Düzenlemelerle deprem bölgesindeki esnafın ve sanayicinin yeniden ekonomik hayata dahil olabilmesi sağlanacak. Daha önceden ilan edilen 7 sanayi alanıyla birlikte bugüne kadar toplam 3 bin 829,8 hektar büyüklüğünde 18 adet alan ‘sanayi sahası’ ilan edilmiş oldu.

Deprem bölgesindeki 11 il ve Sivas’ın Gürün ilçesinde yapımı devam eden yatırımlar için düzenlenen yatırım teşvik belgelerinin süresi herhangi yeni talep alınmadan 3 yıl süreyle uzatıldı.

AdminAdmin

Admin