SİYASET
Giriş Tarihi : 19-08-2023 10:34

Destici’den AKP’ye yeni itiraz: Kabul edilebilir değil

BBP Başkanı Mustafa Destici, Akaryakıt almaya giden asgari ücretli vatandaşımızla geliri milyonlar olan vatandaşımız aynı vergiyi ödüyor. Bu kabul edilebilir bir durum değil" ifadelerini kullandı.

Destici’den AKP’ye yeni itiraz: Kabul edilebilir değil

BBP Başkanı Mustafa Destici, bu kez iktidarın faiz ve vergi politikalarını eleştirdi. Destici, "Türkiye'de şu anda dolaylı vergiler sebebiyle verginin yüzde 70'inin bir bölümü herkesten aynı oranda alınıyor. Akaryakıt almaya giden asgari ücretli vatandaşımızla geliri milyonlar olan vatandaşımız aynı vergiyi ödüyor. Bu kabul edilebilir bir durum değil" ifadelerini kullandı.

Cumhur İttifakı ortaklarından Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, İzmir’de ziyaretlerde bulundu.

Yerel seçimler için çalışma başlattıklarını belirten Destici, iktidarın ekonomi politikalarını da eleştirdi. Daha önce de memur ve emekli maaşlarına yönelik eleştiriler sunan Destici, şunları söyledi:

“Seçimden sonra ekonomimizin başına hem Merkez Bankası’na hem hazinenin başına dünyada da kabul gören isimler getirildi. İnşallah bunların, diğer kadroların ve hükümet üyelerinin gayretiyle, bizlerin de desteğiyle bunu da aşacağımıza inanıyorum.

‘AYNI ORANDA YÜKLENMEMELİ’

Ekonomik zorluklarla mücadele edilirken, yük tamamen zengin-fakir ayırt edilmeksizin tüm vatandaşlarımızın omzuna aynı oranda yüklenmemeli. Varlığı fazla olan, geliri yüksek olan daha çok bu yükün altına girmeli. Geliri düşük olan bu yükün altında ezilmemeli.

Buna fırsat verilmemeli. Bunun birinci şartı da vergilerin adaletli bir şekilde toplanmasından geçiyor. Anayasa’da yazdığı gibi vergi gelire göre alınır. Geliri çok olandan alınır. Maalesef Türkiye’de şu anda dolaylı vergiler sebebiyle verginin yüzde 70’inin bir bölümü herkesten aynı oranda alınıyor.

Akaryakıt almaya giden asgari ücretli vatandaşımızla geliri milyonlar olan vatandaşımız aynı vergiyi ödüyor. Bu kabul edilebilir bir durum değildir. Düzeltilmesi gerekiyor. Gelir dağılımındaki adaletsizlik ve uçurumun düzeltilmesi, gelirin adil şekilde dağıtılması lazım.”

AdminAdmin

Admin