GÜNDEM
Giriş Tarihi : 23-08-2023 14:06

Dünyada Eşi Benzeri Olmayan O Eser 2024’te Ziyarete Açılacak

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde olan ve taş işçiliğinin en nadide ve ince örneklerini yansıtan motifleriyle görenleri adeta büyüleyen Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası’nın restorasyon çalışmalarında sona gelindi. Ulu Cami ve Darüşşifası 2024 yılında ibadete ve ziyarete açılacak.

Dünyada Eşi Benzeri Olmayan O Eser 2024’te Ziyarete Açılacak

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, ilçe gezilerine devam ediyor. Her fırsatta ilçelerde bir dizi temaslarda bulunan Vali Şimşek, Divriği’de kamu yatırımlarını yerinde inceledi.

Anadolu Selçuklu Devleti’ne bağlı Mengücek Beyliği döneminde Ahmet Şah ve eşi Melike Turan Melek tarafından Muğis oğlu Ahlatlı Hürrem Şah'ın 1228 - 1243 tarihleri arasında yaptığı ve zamana meydana okuyan Divriği Ulu Camii ve Darüşşifasında tarihin en kapsamlı restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Vali Yılmaz Şimşek, Divriği Ulu Cami ve Darüşşifasında devam eden restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

2024 YILINDA ZİYARETE AÇILACAK

Vali Yılmaz Şimşek, yaptığı açıklamada; “Divriği ilçemiz önemli bir turizm potansiyeline ev sahipliği yapıyor. Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası dünya mirası açısından çok önemli bir tarihi yapı. Burası Türkiye’de ilk kez UNESCO tarafından koruma altına alınan bir eser.

Memnuniyetle gördük ki, restorasyon çalışmaları çok güzel bir şekilde ilerliyor. İnşallah bu tarihi eserin restorasyon çalışması 2024 yılı bahar ayında tamamlanarak ziyarete açılacak” dedi.

“DİVRİĞİ’DE TURİZM POTANSİYELİ HAREKET GEÇECEK”

İş insanları ve özel sektör temsilcilerinin katkılarıyla Divriği ilçesinin turizm potansiyelini harekete geçirmek için bir takım çalışmalar yapıldığını ifade eden Vali Şimşek, “Nuri Demirağ’ın 1941 yılında kullandığı havaalanı pistini özel sektörün katkılarıyla faaliyete geçireceğiz.

İnşallah ilçemizin ulaşım ağını güçlendirmiş olacağız. Aynı şekilde turistlerimiz içinde konaklama sorununu çözme noktasında ilçemize marka bir otelin getirilmesi için çalışmalarımız devam ediyor.

Tüm bu çaba ve gayretlerimizle birlikte ilimiz ve ilçemizdeki turizm potansiyeli harekete geçecek. Hem konaklama imkânları artacak, hem de ulaşım noktasında gelişmeler olacak.” dedi. 

“ARASTA PROJESİ DEVAM EDİYOR”

Diğer yandan İl Özel İdaresi’nin uhdesinde ilçe merkezinde devam eden Arasta projesine de değinen Vali Şimşek, “Tarihi Arasta Çarsısında yer alan 200 dükkânın ilk etabı olan 51 dükkân restore edilerek esnaflarımıza teslim edildi.

En kısa zamanda da ikinci etabın çalışmalarına başlayıp restorasyon çalışmaları tamamlanacak. Bu projeyle ilçenin çarşısında hareketlilik sağlanmış olacak.” diye konuştu.

Vali Yılmaz Şimşek, daha sonra "Divriği Değerlendirme Toplantısı" gerçekleştirerek, ilçede yapılan ve devam eden çalışmalar hakkında brifing aldı. İlgili kurum temsilcilerinin yer aldığı toplantıda; ilçenin genel durumu, devam eden restorasyon çalışmaları ve hayata geçirilmesi planlanan birçok proje değerlendirildi.

AdminAdmin

Admin