EKONOMİ
Giriş Tarihi : 14-04-2024 16:34

En düşük trafik sigortası ücreti 4.028 liraya kadar yükselecek.

Zorunlu trafik sigortasıyla ilgili önemli değişiklikler gündemde. TÜKONFED Başkanı Turusan Bağcı'nın açıklamalarına göre, mayıs ayıyla birlikte trafik sigortası tarifelerinde önemli bir artış bekleniyor.

En düşük trafik sigortası ücreti 4.028 liraya kadar yükselecek.

Bu artışla birlikte otomobiller için en düşük trafik sigortası ücreti 4.028 liraya kadar yükselecek.

2024 yılının ilk dört ayında aylık yüzde 2 artan trafik sigortası tavan fiyatlarına, mayıs ayından itibaren yüzde 5'lik bir artış daha yapılması kararlaştırıldı. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (SDDK) bu artışları yüzde 10'a kadar çıkarma yetkisi bulunuyor.

Mayıs ayıyla birlikte yeni bir düzenlemeye geçilecek. Artık trafik sigortası fiyatları, hasar maliyeti endeksine göre belirlenecek. Bu endeks, asgari ücret artışı, enflasyon ve parça fiyatları gibi faktörlere bağlı olarak güncellenecek.

İstanbul'da ise trafik sigortası ücretleri dikkat çekici şekilde değişti. 1 Aralık 2023'te en düşük trafik sigortası ücreti 3.369 lira iken, 13 Nisan 2024'te bu miktar 4.495 liraya yükseldi. Ayrıca, sürekli kazalara karışan sürücülerin ödeyeceği en yüksek tutar da 26.967 liraya çıktı.

 

Trafik sigortası ücretlerindeki bu değişimler, araç sahiplerini yakından ilgilendiriyor ve gelecek aylarda trafik sigortası primlerinde daha yüksek miktarlar ödenebileceği beklentisini artırıyor.

AdminAdmin

Admin