SAĞLIK
Giriş Tarihi : 06-09-2023 12:22

Endişeye mahal yok. Eris varyantına henüz rastlanmadı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de henüz Eris varyantına rastlanmadığını belirterek, "Eski günlere dönmek gibi bir durum asla söz konusu değil" dedi.

Endişeye mahal yok. Eris varyantına henüz rastlanmadı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Kovid-19 vakalarında tekrar artış olup olmadığına ilişkin soru üzerine, Türkiye'de Eris varyantına bağlı bir vakanın şu ana kadar görülmediğini aktaran Koca,  Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü referans laboratuvarlarınca sürekli analizlerin yapıldığına işaret etti.

ENDİŞEYE MAHAL YOK

Koca,  "Omicron'un alt varyantlarını görüyoruz, bunu uluslararası kamuoyuyla da paylaşıyoruz. Ortak bir platform var ve biz aktif üyelerinden biriyiz. Ama Eris varyantına henüz rastlanmadı. Vatandaşlarımızın tedirgin olmasını gerektiren hiçbir durum söz konusu değil. Eski günlere dönmek gibi bir durum asla söz konusu değil. Vatandaşımız müsterih olsun. Şu an gördüğümüz hiçbir varyantın virülansı yani hasta etme gücü, Omicron'dan daha yüksek değil. Onun için asla endişeye mahal yok. Gripten nasıl korunuyorsak aynı şekilde korunacağız." ifadesini kullandı.

AdminAdmin

Admin