GÜNDEM
Giriş Tarihi : 29-03-2022 11:47   Güncelleme : 29-03-2022 11:47

ESNAFIMIZ FAİZSİZ KREDİ BEKLİYOR

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, esnaf ve sanatkarın sorun ve sıkıntılarını Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’ya iletti.

ESNAFIMIZ FAİZSİZ  KREDİ BEKLİYOR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Malatya Milletvekili,  Esnaf ve Sanatkarlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba. Sivas Milletvekili Ulaş Karasu ve il başkanı Yılmaz Coşkun, geçtiğimiz günlerde genel kurulunu tamamlayan Sivas Kahveciler Kıraathaneciler ve İnternet Kafe İşletmecileri Esnaf Odası Başkanlığına tekrar seçilen oda başkanı Beşir Köksalı ziyaret ederek hayırlı olması temennisinde bulundular.

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, esnafın sorun ve sıkıntıları hakkında  bilgi verdi. Pandemiden sonra piyasada yaşanan hareketlilik , kur artışı, akaryakıt artışından sonra esnafın giderlerin karşılayamadığını dile getirerek, “Esnaf ve Sanatkarımız piyasadaki hareketlilik , elektrik ve doğalgaz artışı nedeniyle zor durumdadır. Vergi, sigorta, dükkan kirası ve giderlerini karşılayamamaktadır. Esnafımızın acilen 50 bin liradan az olmamak kaydıyla faizsiz , bir yıl ödemesiz, üç yıl ödemeli kredi desteği verilmelidir.  Esnaflarımız emekli maaşlarıyla geçinmekte zorlanmaktadır. Bağkur emekli maaşları yükseltilmelidir. Esnaf ve Sanatkarlarımızın Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi aracılığı ile almış olduğu kredilerin faizleri düşürülmelidir” dedi.

 

Sesob Başkanı Beşir Köksal, ziyaretlerinden dolayı CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’ya, milletvekili Ulaş Karasu’ya ve İl Başkanı Yılmaz Coşkun’a teşekkür etti.

 

Esnaf ve Sanatkarlardan sorumlu genel başkan yardımcısı da olan Veli Ağbaba, tekrar seçilmesinden dolayı oda başkanı ve aynı zamanda Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksalı tebrik ettikten sonra, esnaf ve sanatkarların sorunlarını genel merkeze ileteceklerini dile getirdi.

AdminAdmin

Admin