GÜNDEM
Giriş Tarihi : 07-06-2023 12:41

Halkın bilgilenme hakkı elinden alınamaz.

6.6.2023 salı günü Divriği belediye meclis salonunda yapılan meclis toplantısında, Belediye başkanı Hakan Gök basın mensuplarının çekim yapmasini engelleyerek basın tarafından görüntü alınmamasini istedi.

 Halkın bilgilenme hakkı elinden alınamaz.

Haber : Mehmet AKIŞOĞLU

Divriği belediye meclis salonunda yapılan meclis toplantısında, Belediye başkanı Hakan Gök basın mensuplarının çekim yapmasini engelleyerek basın tarafından görüntü alınmamasini istedi.

Oturum sonrası Cumhur ittifakı Ak parti ilçe başkanı  Haluk Gazioğlu , MHP ilçe başkanı Hasan Ali Korkmaz  ile Cumhur ittifakı belediye meclis üyeleri Divriği Akparti ile başkanlığı binasında basın açıklaması yaptılar  açıklamayı akparti meclis üyesi Bedriye Budak yaptigi açıklamada; Değerli Divriği halkı, Özgür basın susturulamaz. Halkın doğru bilgilenme hakkı elinden alınamaz. Bilindiği üzere belediye meclis toplantıları ,video olarak kayıt altına alınmaktadır.
 Bu video görüntülerini ,başkan hakan gökten yazılı ve sözlü olarak istememize rağmen görüntüler biz meclis üyelerine verilmemiştir. Bugün ise Basın tarafından çekilen meclis video görüntüleri de maalesef bu toplantıda tehdit dili ile engellenmiştir.
 Korkunun ecele faydası yoktur. 
Sayın Hakan gök’ü basına sansür uygulamalarına son vermeye davet ediyoruz. Kendisini Divriği halkı adına kınıyoruz. Kendi düşüncesinin doğru olduğuna inanan ve meclis üyelerinin düşüncelerine saygı göstermeyen, hatta kendi gibi düşünmeye zorlayan, halkın bilgilenme hakkını gasp eden dayatmacı tutumunu cumhur ittifakı meclis üyeleri olarak kınıyoruz. Şeffaf belediyecilik talebimizi yineliyoruz.
Bugün meclisden, belediyemizden EYT kapsamında emekli olacakların kıdem tazminatlarının ödenmesi için borçlanma yetkisi talep edildi. Belediyemiz kasasında bu ödeme için para olduğu halde borçlanma yetkisi istenmesi dayanaksızdır.
Kredi faiz oranları yüksek olduğu bir süreçte belediyemizin faiz yüküne girmesini kabul etmedik.
Belediye mezbahanesinde kurban bayramında kesimi yapılacak olan büyükbaş kesim ücretlerinde normal günlerde kesim ücreti 200 TL olduğu halde kurban bayramına özel fiyat 1000 tl ye yükseltilmesine karşı çıkmamıza  rağmen meclis oy çokluğu ile kabul edilmiştir.
Diğer gündem maddesi olarak imarlı arhusu ve güllübag mahallesinde bazı sokaklara doğal gaz döşenebilmesi için Belediye,AKSA DOGALGAZ firmasına  taahhüt verme konusunu meclise taşımıştır.oysaki  Meclis 2 yıl önce üzerine düşeni yaparak,doğalgazla ilgili imar tadilatını onaylamıştır.AKSA ya teslim olmadan ,belediye işini yapsın ,vatandaşın doğalgaz işini çözsün. Bu işin çözülmesi için, Belediyenin kendi üzerine düşeni yapması yeterlidir.Belediye  Ağır şartlı Taahhüt imzalayarak , risk altına alınamaz. 
Tamamen teslimiyetçi ve belediyeyi ölçülemez borç yükü altına sokacak taahhütname verilmesi oy çokluğu ile red edilmiştir.
Sayın Hakan göke şeffaf belediyecilik, denk bütçe talebimizi yineliyoruz. Basına özgürlük istiyoruz, meclis susturulamaz. Halkın bilgilenme hakkı elinden alınamaz.
Halkımızı cumhur ittifakı meclis üyeleri olarak saygıyla selamlıyoruz.

AdminAdmin

Admin