GÜNDEM
Giriş Tarihi : 20-06-2022 11:30   Güncelleme : 20-06-2022 11:30

Hayali Başarılarla Kangal’da Kimse Koltuğunda Oturamaz

Kangal’da STK’lar eğitimde yaşanan başarı düşüşünün göçe neden olduğunu belirterek İlçe Milli Eğitim Müdürünün değiştirilmesi gerektiğini söyledi.

Hayali Başarılarla Kangal’da Kimse Koltuğunda Oturamaz

[11:45, 20.06.2022] Hakan Kaleli: Kangal İlçesinde bulunan Sivil Toplum Kuruluşları Platformu adına açıklama yapan Kangal Şoförler Odası Başkanı Müslüm Kel, ilçede eğitimde başarının her geçen gün düştüğünü bunun nedeninin ise yaklaşık 10 yıldır görev yapan Milli Eğitim Müdürü olduğunu öne sürdü.
Kel yaptığı açıklamada şunları kaydetti; “Değerli Kangallı hemşerilerim ilçemizde oluşturulan Sivil Toplum Platformu olarak 2 gün önce Kangal Kaymakamımızı makamında ziyaret ederek LGS’ye ilçeden kaç öğrenci girdiğini ve okulların başarı sıralamasını sorduk. Kangal, Kangallı, Kangal’ı temsil edenler eğitimdeki başarıda memnun değil. Milli eğitim müdürü her kaymakama yaptığı gibi elinde rakamlardan oluşan kağıtlarla ilçe protokolünü ziyaret edip ikna ediyor. Ne yazık ki ikna olanların çocukları ilçemizde eğitim görmüyor. Madem eğitim çok kaliteli, ilçede büyük başarı var herkes çocuğunu ilçemizde okutsun, bizlerde inanalım” dedi.
Velilerden çocuğum LGS’ye girmesin diye imzalı kağıtlar alındığını öne süren Başkan Kel, “İlçede puanı düşürecek olan öğrencilerin sınava kasıtlı sokulmadığı duyumlarını alıyoruz. Aileler kandırılarak imza alınıyor. Koltuk elden gitmesin diye çaba harcayanalar gariban ailelerin çocuklarının geleceğini karartıyor. Çocuklarımızın geleceği için haklı mücadelemizi sürdüreceğiz. Konuyu Milli Eğitim Bakanlığı başta olmak üzere ilgili tüm makamlara ileteceğiz. Yeter artık kimse hayali başarılar anlatarak Kangal’da koltuğunda oturamaz” diye konuştu.
[11:45, 20.06.2022] hakansezerersvs: 

AdminAdmin

Admin