SİYASET
Giriş Tarihi : 27-02-2023 12:24

"Hazırlıklı mıyız 48523 Kişi?"

İYİ Parti Sivas Merkez İlçe Başkanı Melih Uçmaz 2020 yılında AFAD tarafından hazırlanan ve geçtiğimiz günlerde basına yansıyan Sivas İl Afet Riski Azaltma Planı hakkında açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti Sivas Merkez İlçe Başkanı Melih Uçmaz: "Hazırlıklı mıyız 48523 Kişi?"İYİ Parti Sivas Merkez İlçe Başkanı

Melih Uçmaz 2020 yılında AFAD tarafından hazırlanan ve geçtiğimiz günlerde basına yansıyan Sivas İl Afet Riski Azaltma Planı hakkında açıklamalarda bulundu.



Başkan Melih Uçmaz açıklamasına: "6 Şubat 2023'ten bugüne kadar geçen sürede yaşadığımız olayların ağırlığı, şahit olduğumuz dramın hüznü, gözümüzü kapattığımızda gözümüzde canlananlar, başımızı yastığa  koyduğumuzda kulağımızda çınlayanlar tüm duygularımızı yakıp kavurmakta; nefsimiz uyumaktan, beslenmekten ve hatta nefes almaktan bile hicap duymaktadır. 
Yaşadığımız büyük afetin ilk dakikalarından itibaren şahsım ve teşkilatımıza mensup değerli dava arkadaşlarımla birlikte sahadaydık. Gerek Malatya ve Elbistan'da gerekse Sivas'ta depremzede kardeşlerimizin yanında olmaya çalıştık. Gerçekten de bu süreçte şahit olduğumuz her an bize çok ağır geldi. Bu ağır yük henüz hafiflememişken  şimdi sağduyulu olma zamanı, şimdi Sivas için hazırlıklarımızı kontrol etme zamanı." şeklinde başladı.
Başkan Uçmaz devamında: "Son günlerde yerel basınımızda da yer bulan haberlere göre AFAD 2020 yılında Sivas İl Afet Riski Azaltma Planı hazırlamış ve zemin sıvılaşması olabilecek bölgeleri tespit etmiştir. Raporda özellikle  'Yeşilyurt, Şeyh Şamil, Karşıyaka, Ahmet Turangazi, Kılavuz, Eğriköprü ve Kardeşler Mahalleleri olmak üzere 7 mahalle tehdit altında bulunmaktadır.' ifadesi yer almıştır. Aynı raporun sonuç bölümünde 'Sivas Belediyesi’nin Kent Bilgi Sistemi kayıtları içerisinde yer alan 32.023 adet binalardan 2.920 tanesi öngörülen deprem senaryosu bakımından risk altında bulunmaktadır.' denilmiştir. Raporda risk altında bulunduğu öngörülen bu binalarda 2018 TÜİK verilerine göre tam 48523 kişi yaşamaktadır! Bu sadece bir sayı değildir, hepsi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır, hepsi birer bireydir ve hepsi bizim için ayrı ayrı önemlidir!
Kuzey Anadolu Fay Hattına yakın bir bölgede bulunan şehrimizin deprem geçmişi burada gerçekleşecek olan olası bir depremin Sivas'ı etkileyeceğine işaret etmektedir. Bununla birlikte, her ne kadar Sivas şehir merkezinde aktif fay hattı bulunmasa da olası zemin sıvılaşması göz ardı edilmeyecek kadar büyük sonuçlar doğurabilir. Bunu söylerken Adıyaman merkezden de fay hattı geçmediği ancak bölgede yaşanan depremden maalesef çok fazla etkilendiğini dikkate aldığımı belirtmek isterim. Sivas'ın da Adıyaman'ın hüzünlü kaderini yaşamaması adına 2020 yılında belirlenen riskli bölgelerde yaşayan vatandaşlarımız uyarılmalı ve zaman kaybedilmeden gerekli önlemler almalıdır. Belirtmek isterim ki; İYİ Parti olarak bu raporun sümen altı edilmesinin, unutulmasının veya önemsenmemesinin karşısında olacağız. Çünkü her bir insanımız bizim için önemlidir, aklımızda da tek bir soru bulunmaktadır; 'Hazırlıklı mıyız?' ve biz bunun cevabının peşinde olacağız." ifadelerini kullandı.

AdminAdmin

Admin