SİYASET
Giriş Tarihi : 13-11-2023 11:29

İnşallah bundan sonra da kimsesizlerin kimsesi olmaya devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İnşallah bundan sonra da kimsesizlerin kimsesi olmaya devam edeceğiz dedi.

İnşallah bundan sonra da kimsesizlerin kimsesi olmaya devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Milletimizin takdiriyle 2002’de Türkiye’yi yönetme görevini devraldığımızda kamuya ait bakım ve rehabilitasyon merkezlerinin sayısı 21’di, bugün 107. Kamu-özel toplam 417 bakım merkezinde şu an 36 bin kardeşimize yatılı bakım hizmeti sunuluyor.

2007 yılında başlattığımız evde bakım yardımı kapsamında 561 bin 752 vatandaşımıza aylık 5 bin 98 lira ödeme yapıyoruz. Ailesi yanında bakımı mümkün olmayan engelliler için hayata geçirdiğimiz 149 Umutevinde 654 kardeşimiz hizmet alıyor.

Her ilde en az bir merkez olacak şekilde Türkiye genelinde 134 Engelsiz Gündüz Yaşam Merkezimiz çalışmalarını sürdürüyor. Daha bunun gibi birçok hizmetimiz, projemiz ve desteğimiz var.

Her ne kadar elitler ve fildişi kulede yaşayanlar bilmese de ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız sunulan bu hizmetleri çok iyi biliyor, takdir ediyor.

Çünkü biz lafa gelince sürekli halktan, halkçılıktan ve sosyal devletten bahseden ama siyasi hayatları boyunca halka tepeden bakanlardan olmadık.

Köklü “kerim devlet” geleneğimizi günümüzün “sosyal devlet” yaklaşımıyla harmanlayarak bu alanda yeni ve özgün bir anlayış geliştirdik.

İnşallah bundan sonra da kimsesizlerin kimsesi olmaya devam edeceğiz dedi.

AdminAdmin

Admin