SİYASET
Giriş Tarihi : 01-05-2023 12:27

İşçi Bayramında Sadece İşçi Çalışıyor

İyi Parti Sivas Milletvekili Adayı Celal Dağgez, dünya üzerinde böyle bayramın sahiplerinden başka herkesin tatil yaptığı bir bayram kutlamasını göremezsiniz.

İşçi Bayramında Sadece İşçi Çalışıyor

Adı işçi ve emekçinin bayramı olupta, işçi ve emekçi haricinde, memurundan, öğrencisine, STK’sından, geçim için zerre emek vermeden yattığı yerden maaş alan insanların tatil yapması böyle bir ironi ve akılla dalga geçmeyi başka yerde göremezsiniz.

Bugün çıkıp şöyle benzinlikleri, marketleri, kafeleri, restaurantları, mağazaları aklınıza özelde işçi çalıştıran hangi sektör geliyorsa gezin bakın o işletmelerin tüm işçileri bugün çalışıyor. Ama işçi bayramında tatil yapan bir memur arabasına akaryakıt alırken o işçi, emekçi istasyon görevlisi kardeşimizin bayramını kutluyor. Gerçekten ağlanacak haldeyiz, gerçekten adaletsiz bir yönetimin kurbanıyız. Hak eden hakettiğini alamıyor. O yüzden diyoruz ki, mülakat değil, Liyakat geçerli olacak, herkes hak ettiği yerde olacak, kimseye amcası, dayısı sayesinde hak etmediği yerde yatarak maaş almasına müsade etmeyeceğiz.

Önce Yüce Allah (c.c.)’ın Takdiri, sonra siz Halkımızın Teveccühü ile İyi Parti İktidarında Size Söz Veriyoruz, Mülakat değil, Liyakat geçerli olacak, İşçi ve Emekçinin hakkı savunulacak. Adaletsiz düzen yıkılıp gerçek Adaletin yerine getirildiği sistem kurulacak.

İktidarımızda İşçi ve Emekçi Kardeşlerimiz için;

☀️ Çalışanların sendikalara üye olmalarının önündeki engeller kaldırılacaktır.

☀️ Sendikalar savundukları çalışma gruplarının menfaatlerini gerçek anlamda temsil edecek şekildeyapılandırılacaktır. Bu kapsamda, tüm çalışanların diledikleri sendikaya üye olma ve iş yerlerinde sendikal faaliyet yürütme hakları desteklenerek çalışma dünyasının emekten yana bir yaklaşımla düzenlenmesi sağlanacaktır.

☀️ Toplu iş sözleşmesi süreçlerinde, şirketlerin ve çalışanların finansal durumlarıyla, emsal şirketlerin uygulamaları dikkate alınmaksızın öne sürülen taleplerin de göstermelik müzakereler ve formalite haline gelmiş ara buluculuk mekanizması kadar verimsiz olduğu göz önünde bulundurularak, sistemin pratikleştirilmesi ve çalışan ile işveren arasında çalışma barışının sağlanmasına yönelik süratli çözümler yaratılacaktır.

#1MAYIS Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun.

AdminAdmin

Admin