SİYASET
Giriş Tarihi : 03-04-2023 19:53   Güncelleme : 04-04-2023 00:51

"İstifa Etmeyen Vekil Bakan"

İYİ Parti Sivas İl Başkanı Volkan Karasu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Bakanı Murat Kurum’un şehrimize gerçekleştireceği ziyaret ile ilgili açıklama yaptı.

İYİ Parti Sivas İl Başkanı Volkan Karasu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Bakanı Murat Kurum’un şehrimize gerçekleştireceği ziyaret ile ilgili yaptığı açıklamada; "Bir gün Peygamber Efendimiz’in (s.a.v) yanına bir bedevî gelmiş, Peygamber Efendimiz (s.a.v), vahiy yoluyla durumu bilmiş ve bedevîye sormuş:
– Deveni ne yaptın? Bağladın mı? Bedevî de:
– Hayır yâ Resûlullah! Bağlamadım, Allah’a (c.c) tevekkül ettim, demiş.
Bunun üzerine Peygamber Efendimiz (s.a.v):
– Git deveni bağla ondan sonra Allah’a (c.c) tevekkül et. Çünkü deven kaçacak ondan sonra “Allah’a tevekkül etmiştim, ama devem kaçtı” diyeceksin. Öyle tevekkül olmaz, git deveni bağla sonra tevekkül et, buyurmuş.
Neden Peygamber Efendimiz (s.a.v) in bu hadisesini anlatma ihtiyacı duydum? 4 Nisanda   Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Bakanı Murat Kurum’un şehrimize çeşitli açılış ve programlar için geleceğini duyduk. Sayın Bakan devletin imkanlarını kullanarak aslında seçim çalışması yapıyor.

Bakan Beye sormak istiyorum imar affını neden çıkardınız? imar affından toplanan paraları büyük bir iş yapmışsınız gibi bakanlığınızın sayfasında gururla sundunuz. Türkiye genelinde şu ana kadar 8 milyon 900 bin kişinin İmar Barışı’ndan yararlanmak için başvuruda bulunduğunu açıkladınız .

Sayın Kurum, söz konusu başvuru ile elde edilen gelirin ise 7 milyar 511 milyon liraya ulaştığını kaydettiniz. Bu büyük kazançlarınızdan sonra Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6'lık depremlerde 50 bin 96 vatandaşımız hayatını kaybetti.  

Yaralananların sayısı 107 bin 204 kişi. Binlerce insanımız çadırlarda yaşıyor, üniversitelerimiz kapalı. Aileler Kyk yurtlarında kalıyor. Yüzbinlerce aile memleketlerini terk etti .Çürük binalara imar affı vererek felaketin büyümesinin önünü yasallaştırdınız .

Sayın Murat Kurum’un bu kadar olaydan sonra, bir de vekil olma isteği bizlere pes dedirtti. Aslında istifa etmesi gerekiyor ama kendisi pişkin pişkin  gezip vatandaşlarımızın vergileriyle seçim propagandası yapıyor" dedi.

AdminAdmin

Admin