GÜNDEM
Giriş Tarihi : 07-05-2023 23:47

Kamu İşçilerine Yapılacak Zam Oranı Salı Günü Açıklanacak

700 bin kamu işçisine yönelik zam pazarlığı sürerken AK Parti İstanbul mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamu işçileri için yapılacak zammı 9 Mayıs 2023 Salı günü açıklayacaklarını söyledi.

Kamu İşçilerine Yapılacak Zam Oranı Salı Günü Açıklanacak

Kamu işçilerine ne zaman zam yapılacağı ve taban maaşların ne kadar olacağı sorgulanmaya devam ediyor. Kamu kurum ve kuruluşlarındaki 700 binden fazla işçiyi ilgilendiren 2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmelerinde süreç devam ediyor.

AK Parti İstanbul mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamuda 700 bin işçiye zam konusuda değindi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında, "Kamu işçileri için zammını da salı günü açıklayacağız" dedi. Buna göre; 700 bin işçinin zam pazarlığı 9 Mayıs 2023 Salı günü sonuçlanacak.

ATALAY'DAN ZAM PAZARLIĞIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Kamuda çalışan 700 bin işçiyi kapsayan toplu sözleşme için ikinci görüşmeler sürerken, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay bir açıklama yapmıştı.

2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü kapsamında hükümet son olarak teklifini 12 bin lira olarak sunmuştu. Taleplerinin 15 bin lira olduğunu yineleyen Atalay, bu işin seçimden önce, işçi tarafının istediği şekilde çözülmesini istediklerini dile getirmişti.

AdminAdmin

Admin