SİYASET
Giriş Tarihi : 04-12-2023 12:58

Karasu “Koyulhisar Sahipsiz Değil”

Sivas il merkezine 176 kilometre uzaklıkta olan bulunan Koyulhisar’da kamu ve özel kurumları ilçeden birer birer ayrılıyor.

Karasu “Koyulhisar Sahipsiz Değil”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sivas Milletvekili Karasu, ilçenin sahipsiz olmadığını belirtti ve konuyu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’a sordu.

 

Sivas Koyulhisar’da kamu ve özel kurumlar ilçeden birer birer ayrılıyor veya başka ilçelere bağlanıyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, ilçenin sahipsiz olmadığını belirtti ve konuyu Meclis gündemine taşıdı.

 

Sivas il merkezine 176 kilometre uzaklıkta olan bulunan ve 44 köye sahip olan Koyulhisar’da son dönemde kamu ve özel kurumlar ya ilçeden ayrılıyor ya da başka bir ilçeye bağlanıyor. Vatandaşların mağduriyetleri her geçen gün artarken, ilçede birçok kamu kurumunda yönetici bulunmadığı da iddia ediliyor.

 

TEDAŞ ödeme noktasının, ilçe merkezine uzak bir noktada yer alan TEDAŞ İşletme Şefliği Binası’na taşındığından yakınan vatandaşlar uzak mesafe nedeniyle ulaşım açısından sorun yaşadıklarını aktarırken, ilçe PTT Müdürlüğü de geçtiğimiz günlerde Suşehri Merkez Müdürlüğü’ne bağlanmasıyla büyük mağduriyetler yaşanmaya başlandı.  Koyulhisar Meslek Yüksekokulu öğrencilerine hizmet veren yurdun da hala Kredi ve Yurtlar Kurumu’na devredilmediğini aktaran vatandaşlar, ilçede birçok kamu kurumunda yönetici bulunmadığını ifade ederek, kamu kurumlarından hizmet alım noktasında önemli sorunlar yaşadıklarını aktardı.

 

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISINASORDU

Vatandaşlardan gelen sorunları TBMM gündemine taşıyan ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın yanıtlaması talebiyle soru önergesi hazırlayan Karasu, kamu ve özel kurumların ilçeden ayrılmasına sessiz kalınamayacağını söyledi. Karasu, “Koyulhisar da diğer ilçelerimiz gibi çok kıymetli ve önemli. Vatandaşlarımızın sorunlarını çözmek, en iyi hizmetini almalarını sağlamak biz siyasilerin boynunun borcudur” dedi.

 

KAMU YARARI MI VAR?

Karasu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’a “İdarenin takdir yetkisi dahilinde olarak alınan bu kararların alınmasında vatandaşların hizmet gereklerinin ve kamu yararının gözetilmesi gerektiği kuşkusuzdur. Bu kararların alınmasının gerekçesi nedir?” diye sordu. Alınan kararlara ilişkin olarak kamu kurumlarının hazırladığı rapor ya da raporlar olup olmadığını da soran Karasu, şu sorularına yanıt verilmesini istedi:

  • Rapor veya raporlar var ise içeriği nedir? Alınan kararlarda ne tür kamu yararı vardır?
  • Kararlardan mağdur olan vatandaşların mağduriyeti nasıl giderilecektir, söz konusu kararlardan geri adım atılması söz konusu olacak mıdır?
  • Sivas’ın her bir ilçesi ve gerekçeleri de ayrı ayrı gösterilmek üzere, son bir yıl içinde kapanan veya başka yere taşınmış olan kamu kurumlarının listesi nedir?
AdminAdmin

Admin