SİYASET
Giriş Tarihi : 19-08-2023 13:28

Kentsel dönüşüm, rantsal dönüşüme dönüştü

İYİ Parti Sivas İl Başkanı Volkan Karasu, Yunus Emre Mahallesi’nde Türk-İş Blokları’nda yaşanan kentsel dönüşüm sıkıntısına değinerek bölgedeki kentsel dönüşümün rantsal dönüşüme dönüştüğünü ifade etti.

Kentsel dönüşüm, rantsal dönüşüme dönüştü

İYİ Parti Sivas İl Başkanı Volkan Karasu, Yunus Emre Mahallesi’nde Türk-İş Blokları’nda yaşanan kentsel dönüşüm sıkıntısına değinerek bölgedeki kentsel dönüşümün rantsal dönüşüme dönüştüğünü ifade etti. Bölgede yaşayan vatandaşların her zaman yanında olduklarını belirten Karasu, vatandaşların haklarını sonuna kadar savunacaklarını söyledi.

BAŞKAN KARASU: KENTSEL DÖNÜŞÜM RANTSAL DÖNÜŞÜME DÖNÜŞTÜ
İYİ Parti Sivas İl Başkanı Volkan Karasu, Yunus Emre Mahallesi’nde Türk-İş Blokları’nda yaşanan kentsel dönüşüm sıkıntısına değinerek bölgedeki kentsel dönüşümün rantsal dönüşüme dönüştüğünü ifade etti. Bölgede yaşayan vatandaşların her zaman yanında olduklarını belirten Karasu, vatandaşların haklarını sonuna kadar savunacaklarını söyledi.
İYİ Parti Sivas İl Başkanı Volkan Karasu, Sivas gündemi ve yerel seçimlere yönelik açıklamalarda bulundu.
Bir önceki belediye seçimlerinde Sivas’tan aday çıkarmadıklarını ancak bu defa doğru bir tercihle seçimde belediye başkan adayı çıkaracaklarını belirten Başkan Karasu, “Biz kendi özgür ağırlığımızla Sivas’ta geçen dönem belediye başkan adayımızı çıkarmamıştık. Ama bu sefer aday adaylarını değerlendirip doğru bir tercih ile tabi genel merkezimizde görevli kişilerin, yerel yönetimlerden sorumlu teşkilat başkanımızla istişare sonucunda en doğru adayı, en fazla oyu alacak adayımızı çıkartmak istiyoruz. Bu ilçelerde de aynı tabi yerel yönetimlerde ilçelerde, illerde sevilen insanlar, toplum tarafından karşılığı olan insanlar isteniyor. Sonuçta partimizin mantığı devlete hizmet edecekse, liyakati ön plana alacaksa belediye başkanlığını kazandıktan sonra rozetini çıkaracaktır. O artık şehrin belediye başkanı olacaktır. AK Parti iktidarı bunu yapmamakta tamamen taraftarlık yapmaktadır. Bir de Sivas için söylüyorum şu mantık var ‘iktidar partisinden belediye başkanı seçerseniz imkanlar, hizmetler daha fazla olur’ ama bugün görüyoruz ki şehrimizde iktidar partisinin belediye başkanı var. Daha önce kendisi AK Parti milletvekiliydi. Yıllarca siyaset yapan tecrübeli bir kişi fakat şehre baktığımız zaman köstebek yuvası durumda. AK Partili belediye başkanı iktidarın başarısız ekonomik politikasını da kabul etti. Geçtiğimiz aylarda seçimden sonra hemen suya yüzde 100 zam verdi. Bu da gösteriyor ki rakamsal olarak ekonomi de AK Parti iktidarı yüzde yüz başarısızdır. Kendileri de bu başarısızlığın farkındadır. Belediyelerde iktidarın ön hazırlığını yapacağız. Belediyelerde çalışmalarımızı vatandaşlara göstereceğiz. Bu konuda iddialıyız.” dedi.
SİVAS HALKI BÜYÜK SIKINTILAR YAŞIYOR 
Sivas’ta seçimden sonra ekmeğe, ulaşıma yüzde 70’e yakın zam geldiğini ev kiralarının 6 bin liradan başladığını aktaran Karasu, “Sivas için bunlar ciddi anlamda büyük sıkıntı insanlar geçinemiyor. Esnaf zor durumda, KDV yükü arttı. Alım gücü azaldı. Kısa süreli yurt dışından gelen gurbetçilerimiz var. Gurbetçilerimiz gittikten sonra kendimizle baş başa kalacağız. Bizi zor günler bekliyor. SSK primlerini insanlar ödeyemiyor. BAĞKUR primleri yüksek ve kiralar bir o kadar arttı. Ciddi anlamda büyük sıkıntılar var. Devletin yüzde 25 kotası var ev kiraları için o kalktıktan sonra büyük sıkıntılar olacak.” diye konuştu.
KENTSEL DÖNÜŞÜMDE VATANDAŞIMIZIN YANINDAYIZ
Yunus Emre Mahallesi’nde Türk-İş Blokları’nda gerçekleştirilmek istenen kentsel dönüşüm ile ilgili yaşanan sıkıntılara değinen Karasu, “Kentsel dönüşümde büyük şikayetler geliyor. Rantsal dönüşüme dönüştü. Belediyenin verdiği fiyat teklifleri ciddi anlamda uçuk durumdadır. İnsanların yıllarca çalışıp ev aldıkları yerlerde kentsel dönüşüm fiyatları ödenemez durumdadır. Evlerini verdikten sonra verecekleri en düşük 2+1 ev için borçlanma 802 bin lira, en yüksek borçlanma 965 bin lira bunlar çok büyük rakamlar bundan 3-4 yıl önce 965 bin liraya Sivas’ta 2-3 tane ev alınıyordu. Türkiye yüzyılı dediğimiz tam bir felakete gidiyoruz. Bizim ülkemiz savaşa girmedi ortada hiçbir şey yok. İktidar ve yandaşları Recep Tayyip Erdoğan daha düne kadar gecekonduda otururken bugün kendi servetini 10 bin kat artıracak bir zekaya sahipken bugün ülkeyi getirdiği durum beceriksizlik değildir aslında bu ekonomik çöküştür ve ihanettir. Yunus Emre Mahallesi’nde 3+1 eve 1,5 milyon isteniyor o da en düşük olan en yüksek 1 milyon 600 bin lira isteniyor. Bu insanlar zaten- 60-70 yaşında emekli olan insanlar ömürleri boyunca çalışıp bir ev almışlar kentsel dönüşümü rantsal dönüşüme çeviriyorlar. Bunu daha önce AK Parti iktidarlarında gördük. Vatandaşlar muzdarip tehditkâr konuşmalar yapıyorlar. Biz vatandaşlarımızın yanındayız. Elimizden geldiğince vatandaşlarımızın hakkını arayacağız. Sonuçta belediyenin yapması gereken aslında o insanlara konutlarının karşılığı konut verebilirler isteseler bu işte kimseye kar payı yapmasalar belediyenin kendi imkanları ile ÖZBELSAN A.Ş. aracılığıyla bu insanları ev sahibi yapabilirler insanlar ölene kadar borçlanmak zorunda kalmaz.” şeklinde konuştu

AdminAdmin

Admin