SİYASET
Giriş Tarihi : 19-06-2023 14:05   Güncelleme : 19-06-2023 14:18

Kılıçdaroğlu’ndan İl Başkanları Hamlesi

Seçim sonrası değişim çağrılarına kulak tıkayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 21 Haziran’da 81 ilin il başkanlarıyla bir görüşme gerçekleştirecek. Bu kapsamda geçtiğimiz Mart ayında atama ile göreve gelen CHP Sivas İl Başkanı Haydar Öztürk’te Ankara’ya gidecek.

Kılıçdaroğlu’ndan İl Başkanları Hamlesi

28 Mayıs’ta sandıktan çıkan sonuçlarla hayal kırıklığına uğrayan CHP'de değişim sesleri yükselmeye başladı.

Parti tabanın alınan sonucun ardından Kemal Kılıçdaroğlu'nun istifa etmesini istese de CHP Lideri bu çağrılara kulak tıkadı.

Kendisine yönelik tepkileri yatıştırmak isteyen Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde yardımcılarının görevine son verdi.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu bundan bir süre önce de MYK'da bulunan isimleri değiştirmişti. MYK ve danışmanlarının görevine son veren Kılıçdaroğlu son olarak, 21 Haziran’da da partisinin il başkanları ile bir araya gelecek.

Görüşmenin ana gündem maddeleri ise seçim değerlendirmesi ve kongre süreci olacak. Bu kapsamda geçtiğimiz Mart ayında atama ile göreve gelen CHP Sivas İl Başkanı Haydar Öztürk’te Ankara’ya gidecek.

İL BAŞKANLARI PARTİ ÖRGÜTLERİNE ÖNEM VERİLMESİNİ İSTİYOR

Cumhuriyet'in haberine göre bazı il başkanlarının görüşmede parti örgütlerine daha çok önem verilmesi gerektiğini söyleyeceği aktarıldı.

Yine bazı il başkanları parti içi meselelerinin sessizlikle çözülmesi görüşünde. Partinin il başkanları, konuyla ilgili “Parti içi meseleleri açık konuşmak doğru değil” yorumunu yapıyor.

AdminAdmin

Admin