KİTAP
Giriş Tarihi : 23-08-2023 11:13   Güncelleme : 23-08-2023 14:09

Kırtasiyeciler Kapısına Kilit Vuruyor

İTO Kağıt, Kırtasiye ve Ambalaj Meslek Komite Başkanı Muharrem Ender Karvar, son 10 yılda 36 bin kırtasiyenin kapısına kilit vurulduğunu belirtti.

Kırtasiyeciler Kapısına Kilit Vuruyor

Geçen yıla göre yüzde 100’ün üzerinde artan fiyatlar, kırtasiye ürünlerinin satışlarında market ve online’ın payının artmasına yol açarken semt pazarları gibi noktalarda da kayıt dışı ve sahte ürün satışları yükseldi. İTO Kağıt, Kırtasiye ve Ambalaj Meslek Komite Başkanı Muharrem Ender Karvar, son 10 yılda 36 bin kırtasiyenin bu gibi nedenlerle kapısına kilit vurduğunu belirtti.

Okulların açılmasına sayılı günler kala kırtasiye malzemeleri satışları da hızlandı. Geçen yıla göre yüzde 100’ün üzerinde artan fiyatlar, satışların kırtasiyelerden market ve online kanallara kaymasına yol açarken diğer yandan semt pazarları gibi noktalarda kayıt dışı ve sahte ürün satışlarında artış yaşanıyor.

Bir diğer gelişme ise ithalatta yaşanan gerileme oldu. 2017’de 325 milyon dolar olan kırtasiye malzemeleri ithalatı, geçen yıl itibarıyla yüzde 60 düşüşle 200 milyon dolara geriledi.

Ekonomim'de yer alan habere göre; söz konusu gelişmelerin uzun süredir devam ettiğini ve bunun kırtasiye esnafı sayısında düşüşe yol açtığını söyleyen Karvar, son 10 yılda kırtasiye sayısının 40 binli rakamlardan 8 bine kadar gerilediğini söyledi. Bu en az 36 bin esnafın kapısına kilit vurduğu anlamına geliyor.

AdminAdmin

Admin