Yemek Tarifleri
Giriş Tarihi : 03-05-2023 11:48

Lezzetli Kadayıf Tatlısı Tarifi

Şerbetli tatlılardan hazırlaması en kolay olanlarından bir tanesi kadayıfı karşınıza alın. Kadayıf tatlısının tarifini yapmak için hemen haberin detaylarına göz atmalısınız. Deneyen herkese afiyet olsun...

Lezzetli Kadayıf Tatlısı Tarifi

Kadayıf Tatlısı Nasıl Yapılır

Kadayıf Tatlısı tarif olarak e çok merak edile tatlılardan biridir. Hazır almaktan ziyade bu tatlıyı evde yapmak bir başka oluyor. Peki, Evde kadayıf tatlısı nasıl yapılır? Kadayıf tatlısı tarifi nasıldır? İşte en lezzetli kadayıf tatlısı tarifine ilişkin detaylar haberimizde...

 

Kadayıf tatlısı tarifi nasıldır

Kadayıf tatlısı bayramların vazgeçilmezleri arasında yerini koruyor. Kimisi hazır olarak tüketirken kimisi de evde bu tatlıyı yapmaya çalışıyor. İçine ceviz ya da fıstık ekleyeceğiniz enfes kadayıf tatlısı tarifine ilişkin detaylar haberimizin içeriğinde yer alıyor. Sizler de en güzel kadayıf tatlısı tarifi için haberimizi okuyabilirsiniz. İşte detaylar...

 

Bildiğiniz kadayıf tatlısının yapılışına bazı nefis dokunuşlar ekledik. Arzuya göre cevizlisi de hazırlanan kadayıf tatlısı tarifine bugün fıstık kattık. İncecik, çıtır çıtır ve formda olması için tel kadayıfları özenle sıkıştırdık. Pişirme işleminin ardından üzerine gezdirdiğimiz soğumuş şerbetle tatlıyı kendine getirdi.

 

Şerbetli tatlılardan hazırlaması en kolay olanlarından bir tanesi kadayıfı karşınıza alın. Kadayıf tatlısının tarifini yapmak oldukça basit. Şimdiden afiyet olsun.

 

Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram tel kadayıf
  • 200 gram eritilmiş tereyağı (14 yemek kaşığı)
  • ½ su bardağı Antep fıstığı içi
  • 1 su bardağı ince çekilmiş Antep fıstığı

 

Şerbeti için:

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • ½ adet taze sıkılmış limon suyu

 

Kadayıf Tarifinin Püf Noktası

Fırından çıkan sıcak kadayıfı 2-3 dakika kadar dinlendirdikten sonra üzerine soğuk şerbet gezdirin. Her iki tarafının eşit derecede pişmesi için; pişirme işleminin sonuna doğru ters çevirdiğiniz kadayıfı aynı tepside 10 dakika daha pişirin.

 

Kadayıf Tarifinin Pişirme Önerisi

Kadayıf tatlısını, porsiyonluk olarak rulo şeklinde de hazırlayabilirsiniz.

 

 

Kadayıf Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak tatlının şerbetini hazırlayın. Tencereye aktardığınız su ve toz şekeri karıştırdıktan sonra kısık ateşte kaynamaya bırakın. Ocaktan aldıktan hemen sonra limon suyunu ekleyin ve soğumaya bırakın.
  2. Taze kadayıfları derin bir kap içerisine alın ve üzerlerine eritilmiş tereyağı azar azar dökerek güzelce harmanlayın.
  3. Tel kadayıflar yağlanınca yarısını yuvarlak ya da kare bir tepsiye yerleştirip avuç içinizle bastırarak sıkışmalarını sağlayın.
  4. Üzerine arzunuza göre bolca fıstık veya ceviz içi serpin.
  5. Tel kadayıfların diğer yarısını üzerlerine yerleştirip tekrar bastırarak sıkışmalarını sağlayın.
  6. Kadayıfı önceden ısınmış fırında 180 derece alt kısma yakın olacak şekilde yerleştirip kontrollü bir şekilde 45 dakika pişirin. (Kadayıfın altı daha zor piştiği için alt raflara almanızı tavsiye ediyoruz.)
  7. Fırından çıkan kadayıfın ilk sıcaklığı geçtikten sonra üzerine soğumuş şerbeti gezdirerek her tarafının eşit şekilde ıslanmasını sağlayın.
  8. Şerbetin soğumuş olup olmadığını mutlaka kontrol edin. Şerbetiniz de sıcak olursa, tatlınız hamur olur.
  9. Şerbetin soğumuş olup olmadığını mutlaka kontrol edin. Şerbetiniz de sıcak olursa, tatlınız hamur olur.

 

Faydalı Bilgiler: Şerbetini Çekmeyen Tatlıya Ne Yapılır?

Bayramın neşesini de, lezzetini her bir dilimlerinde saklayan nefis şerbetli tatlılar... Onlarsız çay keyifleri, bayramlar ve özel günler hep eksik kalıyor. Emeğin ve el lezzetinin konuştuğu bu tatlıların en önemli kısmı ise şerbet. Derlediğimiz bu püf noktalar sayesinde enfes tatlılar hazırlayacaksınız. Haydi, sizi şöyle alalım: Şerbetini Çekmeyen Tatlıya Ne Yapılır?

AdminAdmin

Admin