SİYASET
Giriş Tarihi : 07-04-2023 15:21

Liyakatsiz insanlarla çalışırsanız sizi herkes kandırır

İYİ Parti Sivas Milletvekili aday adayı Prof. Dr. Ahmet Bozdoğan, iktidara geldikleri takdirde liyakate önem vereceklerinin altını çizdi. Bozdoğan, “İnsanlar artık illallah ettiler. Bu düzenden kurtulmak istiyorlar.

Liyakatsiz insanlarla çalışırsanız sizi herkes kandırır

 Bozdoğan, “İnsanlar artık illallah ettiler. Bu düzenden kurtulmak istiyorlar. Dolayısı ile biz geldiğimizde mutlaka liyakate önem vereceğiz. Liyakat, sadece bürokraside değil, diplomaside de söz konusu. Cumhurbaşkanı sürekli söylüyor. Kandırıldık diye. Liyakatsiz insanlarla çalışırsanız sizi herkes kandırır” dedi.
DEVLET KURUMLARINDA HİYERARŞİ VE LİYAKATE DAİR DÜZENLEMELER YAPMAMIZ GEREKİYOR
Devlet kurumlarında hiyerarşiye, liyakate dair düzenlemeler yapılması gerektiğini belirten İYİ Parti aday adayı Bozdoğan, “Devlet kademelerinde en üst devlet memurundan  en alt personeline kadar partizanlık hayatımızın her alanına girmiş. Bunu herhalde tarafsız bakan herkes net bir şekilde söylüyordur. Bugün 20 küsur yıllık AK Parti iktidarında o partinin mensubu olmayan, o partiye gönül vermeyen, o partiye sempati duymayan hiçbir kimse kaymakam olamıyor, emniyet müdürü olamıyor, rektör olamıyor, genel müdür olamıyor, bırakın genel müdürlük illerdeki herhangi bir kurum müdürü hatta müdür yardımcısı olamıyor. Hiç abartmadan söylüyorum. Şeflerden hizmetçisine kadar her alanda çok ciddi bir partizanlık var. Dolayısı ile bir defa bu devlet kademelerindeki düzensizliği, bu partizanlığı ortadan kaldıracak uygulamalar yapacağız” şeklinde konuştu. 
PARTİZAN OLMAYAN ATANAMIYOR
“İnsanların hangi partiye oy verdiğine bakmayacağız” diyen Bozdoğan, “Bir işin ehli olup olmadığına bakacağız. Belki vatandaş bu cümleleri yüzlerce defa duymuş olabilir ama hayatın realitesi bu. Yani insanlarımız bunları duydu diye söylemeyelim mi? Bu problemi bir daha dillendirmeyelim mi?. Her siyasal kadro kendi ekibi ile çalışmak ister. Bakan kendi müsteşarı ile ya da bugünkü sistemde bakan yardımcıları ile çalıştırmak ister de, el insaf okul müdürü de partizanlıkla değişmez ki, okul müdür yardımcısı da partizanlıkla değişmez ki. Okula atanacak hizmetli de partizanca tercih edilmez ki. Önceden 4 yılda 8 yılda ya da 10 yılda iktidar değişince zaten oluşmuş kadro oluyordu. Gelen iktidar da kendi ekibi ile çalışmak isterken peyderpey kendi kadrolarını oluşturmaya çalışıyordu. Ama aradan 3 4 yıl geçiyordu. Bir denge oluşuyordu. O hükümet gidiyordu, yerine bir hükümet geliyordu. O kendi kadrolarını oluşturmaya çalışıyordu. Böylece bürokraside çok ciddi bir ortaklık söz konusu oluyordu. Her alandan her siyasi görüşten her parti mensubundan ya da her partiye gönül vermiş vatandaşlardan yöneticiler oluyordu. 21 yıllık AK Parti iktidarı bu karışıklığı bu paylaşılmışlığı, bölüşülmüşlüğü ortadan kaldırdı. Bu muhalefet kanadını boğulmuşluk hissine yöneltiyor. İnsanlar artık illallah ettiler. Bu düzenden kurtulmak istiyorlar. Dolayısı ile biz geldiğimizde mutlaka liyakate önem vereceğiz. Liyakat sadece bürokraside değil, diplomaside de söz konusu. Cumhurbaşkanı sürekli söylüyor. Kandırıldık diye. Liyakatsiz insanlarla çalışırsanız sizi herkes kandırır” dedi.

AdminAdmin

Admin