KİTAP
Giriş Tarihi : 25-09-2023 18:05   Güncelleme : 25-09-2023 19:50

“MUSTAFA KEMAL PAŞA İLE YOLLARDA”

Sivas Kültür Sanat ve Hizmet Ödülü Sahibi Emekli Öğretim Görevlisi Ahmet Necip Günaydın'ın kaleme aldığı "Mustafa Kemal Paşa İle Yollarda" kitabı okuyucuyla buluştu.

“MUSTAFA KEMAL PAŞA İLE YOLLARDA”

Emekli Öğretim Görevlisi Ahmet Necip Günaydın, Uzun yıllardır emek verdiğimiz kitabımızı yazarken büyük bir heyecan duydum. Zaman zaman kendimi kaptırarak, Gazi Paşa ve arkadaşları ile Anadolu’nun tozlu, karlı ve bataklık olan yollarında birlikte yolculuk yaptığım bir çalışma oldu.

İstanbul’dan başlayıp, Ankara’da sonlanan bu yolculukta yaşadıkları heyecanları, kederleri, yoklukları, işgal altında bir vatan için duydukları kaygıları okuyacaksınız.

1919 Anadolu’sunda yollarda oteller, benzin istasyonları yoktu. Peynir, yumurta ve ekmekten ibaret olan yiyeceklerini, çıkınlar içinde yanlarında taşıyorlardı. Gazi Paşa’yı bir yamaç üzerinde sabahlarken, bazen de bir köy odasında bir şilte üzerinde uyurken bulacaksınız.

Yollarda üstü açık, körükleri patlamış hurda araçları içinde 15-20 km hızla giderken söyledikleri serhat türkülerini ve marşları dinleyeceksiniz.

Bu tarihi yolculuk boyunca Milli Mücadele önderlerinin samimi davranışlarına ve doğal konuşmalarına şahitlik edeceksiniz.

Kitabımız, Mustafa Kemal Paşa’nın ve birlikte bu yolculuğu yapan arkadaşlarının anılarından, yollarda karşılaştıkları insanların aktardıklarından yararlanılarak yazılmış, harita ve fotoğraflarla desteklenmiştir.

Bu yolculuğun heyecanını ve Milli Mücadele’nin ne kadar zor şartlar altında yaşandığını yakından hissetmek, anlamak istiyorsanız bu yolculuğa katılmalısınız.

Dostlarımızın kitabımıza gösterdiği yakın alakaya teşekkür ediyorum. Okuduktan sonra görüş ve düşüncelerinizi paylaşmanızdan mutluluk duyacağım dedi.

AdminAdmin

Admin