EKONOMİ
Giriş Tarihi : 30-01-2024 13:29

Ölçü ve Tartı Muayenelerinde Yüzde 15 İndirim

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hakan Demirgil, ölçü ve tartı aletlerinin periyodik muayenelerinin 28 Şubat tarihinde sona ereceğini ifade ederek, esnafları uyardı.

Ölçü ve Tartı Muayenelerinde Yüzde 15 İndirim

3516 Sayılı Ölçüler ve Ayarlar Kanununun 2. Maddesi gereğinde ölçü ve tartı aletlerinin muayenelerinin , ayarlanması ve damgalanmasının kanun hükmüne göre yapıldığını ifade eden  Sivas Esob Başkanı Hakan Demirgil, “Ölçü ve tartı aletlerinin periyodik muayenelerinin her iki yılda bir yapılması zorunludur. Son damgalandığı yıl dahil olmak üzere 2 yılını doldurmuş akaryakıt, LPG sayaçları ve akaryakıt ölçekleri, hububat muayene ölçekleri, kapasitesi 2 bin kilogramın üzerinde olan basküller ile şebekelerinde 10 yılını doldurmuş elektrik, doğalgaz ve su sayaçlarının beyannameleri Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğüne verilmektedir. Son damgalandığı yıldan itibaren iki yılını doldurmuş egzoz gazı emisyon ölçüm cihazları, taksimetreler, takograflar, son damgalandığı yıldan itibaren iki yılını doldurmuş 1 ve 2. sınıf hassas tartı aletleri, otomatik tartı aletleri, otomatik olmayan tartı aletlerinden kapasitesi 2 bin kilograma kadar olan okuma ve çıktı verebilme özelliği ile yazar kasa veya başka cihaza bağlı çalışma özelliği bulunan tartı aletleri ile diğer elektronik tartı aletleri sahipleri müracaatlarını bakanlığın muayene ve damgalama yetkisi almış özel muayene servislerine 28 Şubat 2024 mesai bitimine kadar müracaat etmeleri gerekmektedir.

CEZALAR ESNAFIMIZI MAĞDUR ETMESİN

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hakan Demirgil, ölçü ve tartı aletlerinin periyodik muayenelerinin zamanında yaptırmayan esnaflara cezai müeyyide uygulanacağını dile getirerek, esnaf ve sanatkarların cezai işlem görmemesi için 28 Şubat 2024 tarihine kadar muayenelerini yaptırmalarını tavsiye etti.

BEYANNAME VERMELERİ GEREKİYOR

Sivas Esob Başkanı Hakan Demirgil, ölçü ve tartı aletlerinin periyodik muayenelerinin her iki yılda yapılmasının zorunlu olduğunu hatırlatarak 28 Şubat 2024 tarihine kadar beyanname verilmesinin zorunlu olduğunu hatırlattı.

YÜZDE 15 İNDİRİM YAPILACAK                                                                                                 Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hakan Demirgil, esnaf ve sanatkarların belirlenen fiyat üzerinden ölçü ve tartı aletlerini indirimli yapabilmelerini sağlamak amacıyla bu sektörde faaliyet gösteren yetkili servis zBurak Oto işletmecisi Cengiz Arslan ile protokol imzalayarak muayelerde yüzde 15 indirim yapılmasını sağladıklarını dile getirdi.

AdminAdmin

Admin