SAVAŞ
Giriş Tarihi : 12-08-2023 12:33

Pençe Kilit şehitlerine veda

Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde PKK’lı teröristlerin açtığı taciz ateşinde şehit olan Piyade Teğmen Fatih Uğur Altınbaş (27) Ankara'da, Piyade Uzman Onbaşı Uğur Özdemir (30) Gaziantep'te, Piyade Sözleşmeli Er Mahmut Üçdağ (24) Diyarbakır’da, Piyade Uzman Çavuş Mustafa Sezer (28) Zonguldak’ta, Piyade Uzman Çavuş Özkan Lale (27) Sivas'ta, İstihkam Uzman Çavuş Kemal Özek’in (26) cenazesi ise Denizli'de son yolculuğuna uğurlandı.

Pençe Kilit şehitlerine veda

Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde PKK’lı teröristlerin açtığı taciz ateşinde şehit olan Piyade Teğmen Fatih Uğur Altınbaş (27) Ankara'da, Piyade Uzman Onbaşı Uğur Özdemir (30) Gaziantep'te, Piyade Sözleşmeli Er Mahmut Üçdağ (24) Diyarbakır’da, Piyade Uzman Çavuş Mustafa Sezer (28) Zonguldak’ta, Piyade Uzman Çavuş Özkan Lale (27) Sivas'ta, İstihkam Uzman Çavuş Kemal Özek’in (26) cenazesi ise Denizli'de son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Piyade Teğmen Fatih Uğur Altınbaş’ın cenazesi, Hakkari’de düzenlenen askeri törenin ardından memleketi Ankara’nın Bala ilçesine getirildi. Şehit Altınbaş için Bala Merkez Camisinde tören düzenlendi. Şehidin annesi Tülay Altınbaş ile kardeşi Uğur Altınbaş, Türk bayrağına sarılı tabutun başında gözyaşı döktü. Anne ve oğlunu yakınları teselli etmeye çalıştı.

BABASININ YANINA DEFNEDİLDİ

Şehit Altınbaş’ın cenazesi, cuma namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası askerlerin omuzlarında top arabasına taşındı. Piyade Teğmen Fatih Uğur Altınbaş’ın cenazesi, 2012 yılında kalp krizi geçirip vefat eden polis memuru babası Kadir Altınbaş’ın kabrinin yanında toprağa verildi. (DHA)

MAHMUT ÜÇDAĞ

Piyade Sözleşmeli Er Mahmut Üçdağ’ın cenazesi, memleketi Diyarbakır’ın Hani ilçesi kırsal Çardaklı Mahallesi’ne getirildi. Cenazesi baba evine götürülerek helallik alınan şehit Üçdağ için, köy camisinde tören düzenlendi.

Şehit Üçdağ’ın cenazesi, tören mangası tarafından omuzlarda taşınarak tören alanına getirildi. Şehidin özgeçmişinin okunmasının ardından İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu cenaze namazını kıldırdı. Namazın ardından şehit Piyade Sözleşmeli Er Mahmut Üçdağ’ın cenazesi, asri mezarlıkta toprağa verildi.

Şehit Mahmut Üçdağ’ın bekar ve 5’i kız, 8 kardeşi olduğu, 3 yıldır sözleşmeli er olarak görev yaptığı belirtildi.

UĞUR ÖZDEMİR

Şehit Piyade Uzman Onbaşı Uğur Özdemir’in Türk bayrağına sarılı tabutu, cenaze töreni için Bahaeddin Nakıpoğlu Camisi’ne getirildi.

Şehit Özdemir’in Türk bayrağına sarılı tabutuna kapanan annesi Fatma Özdemir ile yakınları, uzun süre gözyaşı döktü. Şehidin babası Bayram Özdemir ise şehit oğlunun tabutuna bakarak ağladı. Şehidin kardeşleri Sametcan ve Duran Özdemir, son yolculuğuna ağabeylerini asker selamı ile uğurladı.

Şehit Özdemir’in cenazesi, öğle vakti Gaziantep İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar’ın kıldırdığı namazın ardından asri mezarlıktaki Yeşilkent Şehitliği’nde toprağa verildi.

Şehit Piyade Uzman Onbaşı Uğur Özdemir

ÖZKAN LALE

Şehit olan Piyade Uzman Çavuş Özkan Lale için ikindi namazı sonrası Yukarı Tekke Mezarlığı içindeki Ayyıldız Camisi’nde cenaze namazı kılındı. İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya tarafından cenaze namazı kıldırıldı.

Namazın ardından, şehidin babası Kenan Lale, kardeşleri ve yakınları şehidin tabutuna sarıldı. Cami avlusunda bir süre askerlerin omuzlarında taşınan Şehit Uzman Çavuş Lale’nin cenazesi daha sonra top arabasına konuldu. Ardından Garnizon Şehitliği’ne götürülen şehidin cenazesi, dualar eşliğinde toprağa verildi.

Şehit Piyade Uzman Çavuş Özkan Lale

6 AYLIK BEBEĞİ TABUTUNA DOKUNDU

Zonguldak’ın Kozlu ilçesinden olan 28 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Mustafa Sezer için, bugün sabah saat 08.30’da Hakkari’nin Otluca ilçesinde Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı önünde Birlik Uğurlaması yapıldı. Şehit Sezer’in naaşı, Hakkari Yüksekova Selahattin Eyyubi Havalimanı’ndaki resmi uğurlama töreninin ardından memleketi Zonguldak’a getirildi. Şehit cenazesi Zonguldak Havalimanı’nda protokol ve askeri erkan ile ailesi tarafından karşılandı. Şehit Sezer’in Türk bayrağına sarılı tabutunu gören eşi Aleyna Sezer gözyaşlarına boğuldu. Şehidin Ay yıldızlı bayrağa sarılı tabutunun yanına 6 aylık bebeği Mehmet Ali Sezer’de getirildi.

Şehidin naaşı, Kozlu ilçesindeki baba ocağında helallik alındıktan sonra Uzunmehmet Camii’ne götürüldü. Burada düzenlenen törene şehidin babası Mehmet Emin, annesi Yasemin, eşi Aleyna Sezer ve kardeşleri ile askeri ve mülki erkanın yanı sıra vatandaşlar katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından ay yıldızlı bayrağa sarılı tabut, askerler tarafından top arabasına konuldu. Şehidin eşi Aleyna Sezer ayakta durmakta güçlük çekerken tekerlekli sandalye ile top arabasıyla yapılan tören yürüyüşüne eşlik etti.

Aleyna Sezer, tören boyunca ay yıldızlı bayrağa sarılı eşinin cenazesinden gözlerini ayıramadı, ardından gözyaşı döktü. Daha sonra cenaze aracına alınan şehidin naaşı defnedileceği Kozlu ilçesi Yahma Mahallesi’ne konvoy eşliğinde götürüldü. Şehit, Yahma Mahallesi’ndeki mezarlıkta toprağa verildi.

Şehit Piyade Uzman Çavuş Mustafa Sezer

ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ KEMAL ÖZEK’İN NAAŞI DENİZLİ’YE ULAŞTI

Şehit olan 26 yaşındaki Buldanlı İstihkam Uzman Çavuş Kemal Özek’in naaşı Denizli’ye ulaştı. Askeri uçak ile Çardak Havalimanına getirilen şehidin aziz naaşı, Vali Ali Fuat Atik, Denizli protokolü, askeri erkan ve ailesi tarafından karşılandı.

Askeri uçaktan indirilerek Mehmetçiklerin omuzlarında taşınan Şehit İstihkam Uzman Çavuş Kemal Özek’in naaşı, uzun bir araç konvoyu eşliğinde karayoluyla baba ocağı Buldan’a doğru yola çıktı. Şehit Özek’in naaşının bugün Buldan ilçesi Alanyazı Meydanında ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazı sonrası yapılan askeri tören ile Buldan Beyler Mahalle Mezarlığına defnedildi.

AdminAdmin

Admin