EKONOMİ
Giriş Tarihi : 09-04-2022 09:40   Güncelleme : 09-04-2022 09:48

RAMAZAN ÇADIRI NEDEN KURULMADI?

BBP Sivas Merkez İlçe Başkanı Fikri Pınarlı; Uzun yıllardır bir Ramazan klasiği olan Ramazan çadırları toplumda Ramazan bilincini artıran, yoksulların, yolda kalanların, gariplerin,evlerde kalan ögrencilerin iftarını açtığı, bir öğün sıcak çorba içebildigi toplumsal kaynaşma ve sınıf farkını ortadan kaldıran bereketli ve manevi ortamlardır dedi.

RAMAZAN ÇADIRI NEDEN KURULMADI?
BBP Sivas Merkez İlçe Başkanı Fikri Pınarlı yaptığı açıklamada; Uzun yıllardır bir Ramazan klasiği olan Ramazan çadırları toplumda Ramazan bilincini artıran, yoksulların, yolda kalanların, gariplerin,evlerde kalan ögrencilerin iftarını açtığı, bir öğün sıcak çorba içebildigi toplumsal kaynaşma ve sınıf farkını ortadan kaldıran bereketli ve manevi ortamlardır.
Geçtigimiz iki yıl pandemi şartlarında kurulmayan iftar çadırları bu sene pek çok belediye tarafından tekrar kuruldu.
Pandemi önemini yitirmiş ve ekonomik şartlar iyice ağırlaşmışken bu yemeğe binlerce kişi ihtiyaç duyarken bu sene Sivas Belediyemizin iftar çadırı kurmayışını hayretle karşıladık.
Deniliyorki tesbitler yapıldı evlerine yardım götürüldü bu tam bir çözüm değildir bunu yaparken iftar çadırıda kurulmalıydı.
Ulaşamadığınız binlerce insan var bundan emin olun hiç kimse olmasa evlerde kalan öğrenciler var, yalnız yaşayan insanlar var, yolda kalan insanlar var dahası Ramazanı hatirlatan bir olguyu, manevi havayı ortadan kaldırmış oluyorsunuz .
Kamuoyuna da tatmin edici bir açıklama yapılmadı.
Bir haftadır bekliyoruz belki yanlıştan dönülür diye ancak hiç bir hareket yok.
Bize göre bu bir yanlıştır ve umarım Belediyemiz bu yanlıştan bir an önce döner dedi.
 
AdminAdmin

Admin