GÜNDEM
Giriş Tarihi : 05-03-2024 17:18

Recep Tayyip Erdoğan Sivas'tan Seslendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sivas mitinginde, “Bay Kemal’le çok kavgamız oldu ama onun da kendine göre bir tarzı, üslubu ve misyonu vardı.

Recep Tayyip Erdoğan Sivas'tan Seslendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sivas mitinginde, “Bay Kemal’le çok kavgamız oldu ama onun da kendine göre bir tarzı, üslubu ve misyonu vardı. CHP’nin mevcut genel başkanı Özgür Efendi ise daha başlamadan listenin en altına yuvarlanmayı başardı” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, partisinin Tarihi Kent Meydanı’nda gerçekleştirilen Sivas mitingine katıldı.

CHP lideri Özgür Özel’e yüklenen Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu dönemini hatırlattı.

Erdoğan şöyle konuştu:

“81 vilayetimizin en ücrasına kadar tüm köylerimizin adeta çehresini değiştirdik. Mesela Sivasımızı modern dünyanın en büyük imkanı olan hızlı trenle buluşturduk mu? Saymaya kalksak saatler sürecek nice reformu ülkemize kazandırdık mı? Ama ne yaptıysak CHP ve muhalefetin standardını yükseltmeyi başaramadık. Zaman içinde söylemler, genel başkanlık koltuğunda outran şahıslar bile değişti. Hiçbir değişim, CHP’nin siyasi tükenmişliğine çare olmadı. Bu partide her gelen gideni aratıyor. Biliyorsunuz devrik genel başkan Bay Kemal ile pek anlaşamazdık… Yürüyen merdivene ters binse de aday olduğu seçimlerde kendine oy veremese de Konya’yı, Çorum’u ayrı birer ülke zannetse de, bizi ve milletimizi pek çok kez güldürmüş olsa da yine de Bay Kemal’in kendine has bir siyaset yapma usulü vardı.

ÖZEL’E ‘BEDELLİ ASKERLİK’ TEPKİSİ

CHP’nin yeni genel başkanı ise her açıdan hayal kırıklığı oldu. Projektörler bu kişinin üzerine çevrilince ortaya çıkan utanç verici görüntü sadece CHP’li vatandaşlarımızı değil, bizi de üzdü. Açık söylemek gerekirse bu kadarını biz de beklemiyorduk. Oturduğu koltuğa bu derece yakışmayacağını muhtemelen onu oraya getirenler bile tahmin etmiyordu. Şimdi çıkmış ‘bedelli askerlik yapanlar bize oy vermesin’ demiş. Anlaşılan makamını borçlu olduğu ağa babaları kulağını çekmiş olmalı ki daha sonra kendince bu patavatsızlığını düzeltmeye çalıştı. Bedelli askerlik üzerinden gençlerimizi hedef almak zihniyet bozukluğunun işaretidir.

CHP’LİLERDEN DESTEK İSTEDİ

Varsın CHP’nin genel başkanı askerlik vazifesini bedelli olarak yerine getirenlerden oy istemesin… Varsın tüm bunları yaparken aynı zamanda bölücü örgütün uzantılarıyla demlenmekten uzak durmasın. Biz bölücülük peşinde koşanlardan asla olmayacağız. Şunu burada açıkça ilan etmek isterim. 85 milyonun tamamının başımızın üzerinde yeri vardır. Biz hiçbir ayrım yapmadan tüm vatandaşlarımızın her bir ferdinin oyuna talibiz… Özellikle CHP’nin mevcut durumuna bakıp da umudu sönen insanlarımızdan bu seçimlerde çok güçlü destek bekliyoruz. Amacımız 31 Mart’ta 81 vilayetimizin tamamını, Türkiye Yüzyılı belediyeciliğiyle buluşturarak ülkemizin önünde yeni bir dönemin kapılarını açmaktır.”

ENFLASYON İTİRAFI

Erdoğan, enflasyon konusunda kararlı olduklarını belirterek, “Enflasyonla mücadelemizde ise henüz istediğimiz yere gelmedik. Ama kararlıyız. Daha önce ülkemizi enflasyondan nasıl kurtardıysak, inşallah bu defa da aynı başarıyı sergileyeceğiz. Enflasyon beklentilerinin giderek düşmesi mücadelemize olan inancın işaretidir. Aynı şekilde cari açıktaki düşüşte sürüyor. Bu yılın ilk 2 ayında cari dengede 13 milyar doların üzerinde iyileşme sağladık. Yenilenebilir enerji yatırımlarımız ve yüksek teknolojiye dayalı üretimler arttıkça cari açık gerileyecektir. Küresel enerji noktasında fiyatlardaki gerileme de bu mücadelemize destek oluyor. Turizm gelirlerimiz her yıl rekor kırıyor. Geçtiğimiz yılı 54,5 milyar dolarla kapattığımız turizmde bu yılki hedefimiz 60 milyar dolardır. Tabi tüm bu programları uygularken mali disiplinden asla taviz vermiyoruz. Ülkemizin risk priminin düşmesi, borçlanma maliyetlerimizin azalması, yatırımcıların ilgisinin artması, derecelendirme kuruluşlarının notlarının olumluya dönmesi, yaklaşık 132 milyar dolarlık döviz rezervine sahip olmamız, ekonomi programımızın doğru yolda ilerlediğini gösteriyor” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin

Admin