GÜNDEM
Giriş Tarihi : 22-12-2022 13:53   Güncelleme : 22-12-2022 15:17

Şampiyon Şefler Sivas'ta Etkinliklere Katıldılar

Sivas Aşçılar Derneği Başkanı Cemil Ceylan, “Sivas’ın yöresel lezzetlerinin tanıtılması adına her fırsatı değerlendirmekteyiz.

Şampiyon Şefler Sivas'ta Etkinliklere Katıldılar

Sivas Aşçılar Derneği Başkanı Cemil Ceylan, elimizden geldiğince şehrimizi hem yöresel lezzetleri yönüyle, hem de tarih, doğa, kültürel ve diğer yönleriyle fuarlarda anlatarak daha fazla kitlelere ulaşarak tanıtmaya çalışıyoruz.” dedi.

 

Sivas’ımıza has özel yöresel bir lezzet olan peskütan çorbasının  tanıtımını çeşitli fuarlarda yaptık ve ikramlarda bulunduk.

Bu tarzdaki yöresel lezzet fuarları şehirlerin tanıtımı için çok önemli.

Sivas  Aşçılar Derneği olarak elimizden geldiğince şehrimizi hem yöresel lezzetleri yönüyle, hem de tarih doğa ve diğer yönleriyle fuarlarda anlatarak daha fazla kitlelere ulaşarak tanıtmaya çalışıyoruz.

Bu vesile ili ilimizde çeşitli faaliyetlerde bulunduk bu kapsamda; Kadın Kolları Başkanı sayın Mine Tutaş,ve yönetimdeki başkan vekili Yaşar toy, Kayseri Elmacıoğlunun mutfak şefi Osman Taşdan, Afyon Özgül Termalin şefi Niyazi Çorapçı, Şef Mustafa Yavuz ve Gençlik Kolları Başkanı Kübra Çınar huzur evi, karşıya meslek lisesi, ziyaretlerinde bulunup akşamında dernek yönetiminde ve turesin başkanı olan sayın İshak Kaan ustanın mekânında yemekte bir araya geldiler çeşitli istişareler de bulunup derneğin şu anki konumundan ve daha ileriye dönük projelerden bahsedilen bir toplantı gerçekleştirildik dedi.

  Böyle bir organizasyonda bizlere şehrimizin tanıtılması anlamında bir fırsat verdiler. İnşallah Sivas’ta da bu şekilde bir lezzet fuarında bizlerde onları davet etmek isteriz. Sivas’ımız adına faydalı bir katılım oldu.” şeklinde ifade etti.” ifadelerine yer verdi.

 

AdminAdmin

Admin