EĞİTİM
Giriş Tarihi : 08-11-2023 11:21

SCÜ Akademisyenlerinden Cumhuriyetin 100. Yılına Armağan

Cumhuriyetimizin 100. yılına armağan olarak uluslararası bir yayınevi tarafından, “Atatürk’ün okuduğu ve bugüne kadar Türkçe’ye çevirisi yapılmamış kitaplar” üniversitelerdeki akademisyenlere çevirisi yapılmak üzere dağıtılmıştır.

SCÜ Akademisyenlerinden Cumhuriyetin 100. Yılına Armağan

Bu kapsamda Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Edebiyat Fakültesi İngilizce-Fransızca Mütercim ve Tercümanlık Bölümü akademisyenleri çalışmaya katkı sundu.

 

Öğr. Üyesi Prof. Dr. Emel Özkaya, Georges Duhamel’in “Moskova Seyahati”, “Voyage de Moscou” adlı eserin çevirisini yaparak, yazarın SSCB ile değerlendirmelerini, insanlık tarihinin en büyük devrimi olarak kabul edilen 1927-28 yılları arasındaki Ekim Devrimi’nin gözlemlerini Türkçe’ye aktarmıştır. Dr. Öğr. Üyesi Hamza Kuzucu ise Noëlle Roger’nin “Gazi’nin Türkiye’si ANADOLU”, “En Asie Mineur – La Turquie du Gazi”  adlı çevirisinde Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk yıllarını, o yıllardaki durumu ve geleceği hakkındaki araştırmalarını ve izlenimlerini Türkçe’ye aktarmıştır.

 

Akademisyenler, SCÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız’ı ziyaret ederek çalışmalarını takdim etti. Rektör Prof. Dr. Yıldız ise akademisyenleri tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.

AdminAdmin

Admin