SPOR
Giriş Tarihi : 04-09-2023 11:09

Sivas, atletizm tutkunlarını ağırladı!

Sivas'ta Gerçekleştirilen Balkan U18 Atletizm Şampiyonası Heyecanı Sona Erdi

Sivas, atletizm tutkunlarını ağırladı!

Sivas, atletizm tutkunlarını ağırladı! Bu yıl 20'ncisi düzenlenen Balkan U18 Atletizm Şampiyonası, büyük bir açılış seremonisi ile başladı. Vali  Sayın Yılmaz Şimşek, Belediye Başkanı  Hilmi Bilgin, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, il müdürü  Erdoğan Tunç, il protokolü, sporcularımız ve halkımızın yoğun katılımıyla Buruciye Medresesi önünde gerçekleşen açılış seremonisiyle başladı.

Şampiyona boyunca heyecan doruktaydı. İlimizde düzenlenen Balkan U18 Atletizm Şampiyonası'nın teknik toplantısı Kadı Burhaneddin Yurt konferans salonunda gerçekleştirildi ve organizasyon başladı. 15 farklı ülkeden 310 sporcu, Sivas'ın spor vadisi Atletizm sahalarında bir araya geldi. İkinci gününde devam eden yarışmalarda dereceye giren sporcular, Vali  Sayın Yılmaz Şimşek ve eşi Kamu Hastaneleri Başkan Yardımcısı Dr. Çiğdem Olgun Şimşek hanımefendi, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ve il müdürü Erdoğan Tunç tarafından madalyalarını aldılar. Bu büyük başarılar için sporcularımızı gönülden tebrik ediyoruz.

Balkan U18 Atletizm Şampiyonası heyecanı tarihi Buruciye Medresesi'nde sona erdi. Müsabakalarda dereceye giren sporculara madalyalarını Valimiz Sayın Yılmaz Şimşek, Sivas Belediye Başkan Vekili Necmettin Yılmaz, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul ve Türkiye Atletizm Federasyonu Asbaşkanı Arif Alpkılıç takdim etti. Tüm sporcularımızı bu büyük başarıları için bir kez daha gönülden tebrik ediyoruz.

 

Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürü  Erdoğan TUNÇ, tüm sporcularımıza başarılar dileyerek böyle güzel bir organizasyonun ilimizde gerçekleştirilmesinden büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek sporun birleştirici gücüne vurgu yaptı. Sivas, Balkan U18 Atletizm Şampiyonası'na ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadı. 

AdminAdmin

Admin