TEKNOLOJİ
Giriş Tarihi : 04-04-2024 13:44

Sivas Çiftçisine 415 Ton Tohum Desteği

Sivas İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen, Tarım ve Orman Bakanlığı, Sivas İl Özel İdaresi ve DAP İdaresi tarafından finanse edilen projeler kapsamında; ‘Tohum Temin Töreni” düzenlendi.

Sivas Çiftçisine 415 Ton Tohum Desteği

Proje kapsamında 24 milyon lira bütçeli 415 ton tohumun dağıtımı için düzenlenen törene; Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Vali Yardımcısı Şakir Öner Öztürk, İl Tarım ve Orman Müdürü Seyit Yıldız, Ziraat odası Başkanı Hacı Çetindağ ve çok sayıda çiftçi katıldı.

-Çiftçilerimize Desteklerimizi Sürdüreceğiz

Programda katılımcılara hitap eden Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, tarım ve hayvancılığın ülkemizin daha çok üretmesi, halkımızın gıda ihtiyacının karşılanması ve kendi kendine yetebilen bir ülke olması için çok önemli stratejik bir sektör olduğunu ifade etti.

Sivas’ın tarımda öne çıkan bir il olduğunu ve toplam 1 milyon hektarın üzerinde tarım arazisi bulunan ilimiz ekonomisinin tarım ve hayvancılığa dayandığına dikkat çeken Vali Şimşek, “Ürün çeşitliliğimizi, hayvansal varlığımızı ve kaliteyi artırarak, tarlada, bağda bahçede el birliği, gönül birliği oluşturmayı, bugün burada olduğu gibi çiftçilerimize destek olmayı sürdüreceğiz" dedi.

-Tarımsal Desteklerle Üretim Daha Çok Artacak

7 bin 500 kg kuru fasulye, 226 bin 400 kg nohut, 42 bin 500 kg yonca, 1.200 paket slajlık mısır, 80 ton korunga ve 40 bin 500 kg fiğ tohumunu üreticiler ile buluşturduklarını aktaran Vali Şimşek, “Sivas’ın her karış toprağını, her bölgemizin ihtiyacını, üreticilerin önceliklerini analiz ederek, çiftçimizin üreticimizin yanında yer almaya,  onların ihtiyaçlarına cevap vermeye çalışıp, ilimizin bu potansiyelini en etkin şekilde kullanması amacıyla yoğun bir gayret içerisinde olacağız.” dedi.

 

-Sivas Tarımı Daha İyi Noktalara Gelecek

Vali Şimşek, “İnşallah bugünkü destekler ilimizi bu ürünlerde de ön sıralara taşıyacak, üretimimiz artacak, bu artış ile Sivas’ımız da sektöre yönelik tarımsal sanayi kolları gelişip, ülkemize katma değer sağlanacaktır. Elbette idareciler olarak bizlere düşen de bu üretim aşkını görerek sizlerin motivasyonunu artırmak, Sivas’ımızı tarım ve hayvancılık alanında sizlerle birlikte çok daha iyi yerlere taşımaktır. Sivas İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün hazırladığı bu projelere destek olan başta Tarım ve Orman Bakanlığımıza, Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına ve İl Özel İdaremize teşekkür ediyorum. Üretim yaparak hem gıda güvenliğimize önemli katkılar sağlayan hem de ekonomimize önemli miktarda katma değer katan çiftçilerimizi tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

- Ihlamur ve Çam Fidanı Dağıtıldı

Vali Şimşek, ‘Tohum Temin Töreni’ programının ardından Atatürk ve Kongre Müzesi Bahçesinde Sivas Orman İşletme Müdürlüğü tarafından düzenlenen ıhlamur ve çam fidanı dağıtım törenine katıldı. Vali Şimşek ve beraberindekiler, vatandaşlara 1000 adet ıhlamur ve 500 adet çam fidanı dağıttı.

AdminAdmin

Admin