SİYASET
Giriş Tarihi : 20-10-2023 15:53

Sivas Öğretmenevi Ne Zaman Bitecek

KARASU: ÖĞRETMENEVİ BİR AN ÖNCE TAMAMLANMALIDIR CHP’li Karasu, yıllardır bir türlü tamamlanamayan öğretmenevi projesini Meclis gündemine taşıdı.

Sivas Öğretmenevi Ne Zaman Bitecek

CHP’li Karasu, yıllardır bir türlü tamamlanamayan öğretmenevi projesini Meclis gündemine taşıdı. Sivas’a değer katacak projenin ne zaman tamamlanacağını Milli Eğitim Bakanı Tekin’e soran Karasu, “Kamu malı göz göre göre çürümesin, bir an önce tamamlansın” dedi.

Sivas’ta yıllar önce yapımına başlanan öğretmenevi inşaatı halen bitirilemedi. CHP Sivas Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ulaş Karasu, konuyu TBMM gündemine taşıdı.

Sivas’ta Yüceyurt Mahallesinde 2018 yılında yapımına başlanan ve 2 yılda bitirileceği belirtilen öğretmenevi aradan geçen yıllar boyunca tamamlanamadı. Fiziki gerçekleşmenin önemli bir kısmı tamamlanan yapının ne zaman tamamlanacağı halen merak ediliyor. Bir dönem Sivas Belediye Başkanlığı hizmet binası, bir dönem de Sağlık İl Müdürlüğü binası olarak hizmet vereceği yönünde basında haberlerin yer aldığı projenin bir an önce tamamlanması talep ediliyor.

KAMU MALI ÇÜRÜMESİN

CHP Sivas Milletvekili Karasu, kamu yatırımlarının kente değer kattığını hatırlatarak bir an önce bunların tamamlanması gerektiğinin altını çizdi. Karasu, “Yıllardır bitirilemeyen öğretmenevi bir kamu malı, bir an önce tamamlansın göz göre göre çürümesin” diyerek yetkilileri göreve davet etti. Karasu, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in yanıtlaması talebiyle hazırladığı önergesinde, gecikmenin kaynağını ve inşaatın ne zaman tamamlanmasının planlandığını açıklamasını talep ederek, şu sorulara yanıt aradı:

  • Önergenin yanıtlandığı tarih itibari ile öğretmenevi inşaatının gerçekleşme oranı nedir?
  •  Önergenin yanıtlandığı tarihe kadar söz konusu inşaatta kaç yüklenici firma değişmiştir?
  • Öğretmenevi inşası için bugüne kadar ne kadar para harcanmıştır? İnşaatın tamamlanması için ne kadar ödeneğe ihtiyaç duyulmaktadır?
  • 9 bin 473 öğretmenin görev yaptığı Sivas ilimizde, yapılması planlanan öğretmenevinin Sivas Belediye Başkanlığı hizmet binası ve/veya Sağlık İl Müdürlüğü binasına dönüştürülmek istendiğine yönelik basında çıkan iddialar doğru mudur?
AdminAdmin

Admin