YEREL
Giriş Tarihi : 24-12-2023 12:45

Sivas'ın Turizm Potansiyelini Arttırmak İçin Çalışmalar Sürüyor

Sivas'ımızın turizm sektöründeki yeniliklerini keşfetmek ve bu alanda faaliyet gösteren firmalarla işbirliği yapılmasını sağlamak amacıyla, "Turizm Acenteleri Sektörler Buluşması" gerçekleştirildi.

Sivas'ın Turizm Potansiyelini Arttırmak İçin Çalışmalar Sürüyor

İlimizin önemli turizm merkezlerinden biri olan Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'nde gerçekleştirilen programa, Vali Yılmaz Şimşek, Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, ilgili kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, otel sahipleri, Sivas'ta ve ülkemizin dört bir yanında turizm hizmeti veren acente temsilcileri katıldı.

Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet eserlerinin bir arada bulunduğu açık hava kent müzesini andıran kent meydanı, tarihi eserleri, şifalı sularıyla sıcak ve soğuk çermik kaplıcaları, dünyaya ün salmış doktor balıklarıyla, Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkeziyle, gölleri, doğal güzellikleri, el sanatı ürünleriyle, müzeleriyle, Kangal Köpeğiyle, yöresel tescilli lezzetleriyle birçok turizm değerleriyle misafirlerini bekleyen Sivas'ın turizm potansiyelini arttırmak için Sivas Valiliği öncülüğündeki çalışmalar sürüyor.

Programda konuşan Vali Şimşek:

"Sivas, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış kadim bir geçmişe ve mirasa sahip bir coğrafya. Anadolu'ya yerleşmiş hemen hemen bütün uygarlıkların burada izleri bulunmaktadır. Bu durum kültür turizmi açısından bizi oldukça zengin kılıyor. Bizler, yeni Türkiye yüzyılında Sivas'ımızın her alanda en iyi yerlerde olması için çalışmalarımızı hız kesmeden sürdüreceğiz. Turizm alanında sinerjinin başlatılması için bugün bir adım atıyoruz. Sizler de davetimize icabet ederek heyecanımıza ortak olacağınızı gösteriyorsunuz. Bu samimi ortamdan şehrimiz için çok kıymetli çalışmalar çıkacağına yürekten inanıyorum." dedi.

AdminAdmin

Admin