GÜNDEM
Giriş Tarihi : 04-05-2023 22:06

Sivaslı Şehit Ailesinden İYİ Partinin Reklam Filmine Tepki

İYİ Parti’nin resmi sosyal medya hesaplarında paylaştığı “İhanetin Bedeli” isimli reklam filminde evlatlarının cenaze görüntülerinin kullanılmasına Sivaslı şehit ailesi tepki gösterirken mahkeme, kampanya filmine erişim engeli kararı getirdi.

Sivaslı Şehit Ailesinden İYİ Partinin Reklam Filmine Tepki

Siirt'in Pervari ilçesinde 16 Temmuz 2020'de şehit olan polis memuru Muhammed Demir'in Sivas'taki cenaze görüntülerinin de yer aldığı İYİ Parti'nin seçim kampanyasında “İhanetin Bedeli”  filmine erişim engeli getirildi.

Şehit Demir’in cenaze görüntülerinin reklam filminde kullanıldığını gören ailesi Sivas Sulh Ceza Mahkemesine başvurarak görüntülere erişimin engellenmesini talep etti.

Sivas 2. Sulh Ceza Mahkemesi’nin kararıyla reklam filmine erişime engelli getirdi. Buna rağmen reklam filminin kaldırmamasına şehit ailesi tepki gösterdi.

Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma Derneği'nde basın açıklaması yapan Şehit Annesi Dilber Demir, yaşanan duruma tepki göstererek, “Ben videoyu sosyal medyada görünce beynimden vurulmuşa döndüm ve acım tazelenmiş oldu” dedi.

“ŞEHİDİMİZİ SİYASETE ALET ETMEYİN”

Gözü yaşlı şehit Annesi Dilber Demir, şehit oğlunun 6’lı masanın siyasetine alet edilmemesini istemediğini söyleyerek, “Benim çocuğumu bizden izin almadan reklam amaçlı İYİ Parti kullandı. Bundan çok rahatsız oldum.

Bunun için reklam filminin geri kaldırması için dava açtım. Bu da kabul oldu. Erişim engeli getirildi. Ancak reklam filmi halen sosyal medyada yayınlanıyor.

Benim ve gelinimin görüntülerinin kullanılmasını istemiyorum. Terörle ikisi aynı amaçta, altılı masada görüntülerimizin kullanmasını istemiyorum”dedi.

ŞEHİT BABASI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN YARDIM İSTEDİ

Şehit babası İbrahim Demir ise oğlunun görüntülerinin kullanılmasına tepki göstererek,  "Teröristlerle işbirliği yapan bir parti nasıl olur da benim çocuğumu böylesine bir reklamda kullanır.

Kandil'den emir alıyorlar, terörist başlarından emir alan bir parti nasıl oluyor da benim çocuğumu reklamında kullanıyor.

İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'dan rica ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımdan rica ediyorum. Bu kepazeliği bir an önce kaldırsınlar. Böyle bir reklam yapılmasını biz istemiyoruz.

Şehitlerimiz boşu boşuna mı bu vatan için şehit düştü, yazık günah değil mi? Vicdanınız hiç mi sızlamıyor?” diye konuştu.

“İYİ PARTİLİ TÜRKKAN’IN ADAYLIĞI ŞEHİT AİLELERİNİ VE GAZİLERİ YARALADI”

 Sivas Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Fatih Deveci ise Bingölde şehit yakınına hakaret eden İYİ Partili Lütfi Türkkan’ın milletvekili adaylığının düşürülmesi gerekildiğini belirtti.

Başkan Deveci, “Bingöl'de İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Türkkan'ın daha önceden bir şehidimizin kardeşine ağır hareketler etmişti. Biz o zaman da toplanıp bu kişinin partiden ihracını edilip milletvekilliğinin düşürülmesini Sayın Meral Akşener'den talep etmiştik.

Ama görüyoruz ki bizim talep ettiğimiz bugün Türkiye'nin 81 ilinden Şehit aileleri ve Gazi Derneklerimizin, şehit ailelerimiz, gazilerimiz bundan rahatsız olmasına rağmen Sayın Akşener’in bu kişiyi Kocaeli’nden tekrardan aday yapması inanın bizleri bir kez daha yaralamıştır.

Bu kişinin İYİ Parti gibi milliyetçi olarak geçinen bir partinin içinde olması inanın bize karşı yapılmış bir hakarettir. O gün de söyledik bugün de söylüyoruz. Bu kişinin bir an önce İYİ Parti'den ihraç edilmesi, milletvekili adaylığından çekilmesini talep ediyoruz. Buradan Sayın Meral Akşener'den ricamızdır” diye konuştu.

 

AdminAdmin

Admin