GÜNDEM
Giriş Tarihi : 15-10-2023 18:23

Sivas'ta düzenlenen "Gastronomi ve Mutfak Sanatları" etkinliği düzenledi.

Buruciye Medresesinde gerçekleştirilen ve Gastronomi Mutfak Sanatları etkinliği kapsamında düzenlenen panele STK başkanları, Türes Başkanı ve şef aşçılar konuşma olarak katıldı.

Sivas'ta düzenlenen

Sivas Gastronomi Etkinliği: Lezzetler ve Kültürün Buluşması

Sivas Gastronomi Etkinliği: Lezzetler ve Kültürün Buluşması, Sivas Valiliği’nin himayesinde ve Sivas Belediyesi’nin büyük destekleriyle Ticaret Sanayi Odası (TSO), Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB), Sivas Ticaret Borsası ve Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRSES) işbirliğiyle gerçekleştirilen “Gastronomi ve Mutfak Sanatları” etkinliği coşkulu bir açılışla başladı. Cumhuriyet’in 100. yılı anısına düzenlenen etkinlik, Buruciye Medresesi önünde gerçekleşti ve Vali Yardımcısı Şakir Öner Öztürk, il protokol üyeleri ve vatandaşların katılımıyla renklenerek büyük bir ilgi gördü.

Şehrin Zengin Mutfak Kültürü

Vali Yardımcısı Şakir Öner Öztürk, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederek, “Gastronomi, bir şehir için turizm ve ekonomi açısından hayati bir öneme sahip. Hem Türkiye’de hem de dünya genelinde birçok şehir, eşsiz mutfağı, mutfak sanatları ve özel lezzetleriyle birçok turisti kendine çekmektedir. Bu tür etkinlikler, bir şehrin istihdamını artırmak, üretimini teşvik etmek ve ulusal ve uluslararası arenada tanınırlığını artırmak için büyük bir fırsattır. Ayrıca, kendi yemek kültürünü ve mutfak sanatını gelecek kuşaklara aktarma misyonunu da üstlenmektedir. Anadolu coğrafyası, Türkiye’nin zengin mutfak geleneğiyle öne çıkan bölgelerinden biridir. Sivas ise ülkemizin gastronomi haritasında önemli bir yere sahiptir. Bu muhteşem etkinliklerle Sivas’ı tanıtarak, hak ettiği yeri almasına katkı sağlıyoruz,” şeklinde konuştu.

İshak Kaan Usta’dan Türk Mutfağına Katkı: ‘Tencere Yemekleri’ Kitabı’

‘Türk Mutfağında Tencere Yemekleri’ kitabının yazarı olan TÜRES Sivas İl Temsilcisi, araştırmacı, yazar ve şef İshak Kaan Usta, katılımcılara kitabını tanıttı. Usta, “Türkiye’de tencere yemekleri üzerine yazdığımız bu kitap, Türk mutfağını Orta Asya’dan günümüze olan yemek yolculuğunu anlatan bir göç haritası gibidir. Türk mutfağına bu katkıyı sunarak, mirasımızı gelecek nesillere aktarmayı amaçladık. Kitap, Türkiye’nin yanı sıra Orta Asya’dan Macaristan, Balkanlar ve Bosna’ya kadar on farklı ülkenin ve 81 ilin yemeklerini içeriyor. Kitabımızın içeriğini görsel olarak da YouTube kanalımızda paylaşıyoruz ve kitabın içinde yer alan karekodu tarattığınızda bu videolara erişebilirsiniz. Bu etkinliğin gerçekleşmesinde büyük destek sağlayan Valimiz Yılmaz Şimşek’e, Belediye Başkanımız Hilmi Bilgin’e, Ticaret Odası Başkanı Zeki Özdemir, SESOB Başkanı Hakan Demirgil, Sivas Ticaret Borsası Başkanı Hayrullah Karakaya ve Lokantacılar Odası Başkanı Serkan Akgül’e minnettarız. Herkesin aynı çorbada tuzu olduğu bu güzel organizasyona katkıda bulunmaktan mutluluk duyduk” dedi.

AdminAdmin

Admin