GÜNDEM
Giriş Tarihi : 16-06-2023 17:25

Sivas’ta İlkokul Öğrencileri Kitaplarını Deprem Bölgesine Gönderecek

Sivas Kızılırmak İlkokulu 4/A sınıfı öğrencileri, deprem bölgesinde eğitimini sürdüren arkadaşlarına okuma kitapları gönderecek.

Sivas’ta İlkokul Öğrencileri Kitaplarını Deprem Bölgesine Gönderecek

HEDEF Projesi kapsamında verilen 'Değerler Eğitimi' meyvelerini vermeye devam ediyor. Proje kapsamında Kızılırmak İlkokulu öğrencileri özenle süsledikleri ve notlar yazdıkları 1000'e yakın kitabı deprem bölgesinde eğitim gören öğrencilere gönderdi.

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek kitap hazırlayan öğrencileri makamında kabul ederek, örnek davranışlarından dolayı tebrik etti.

Vali Yılmaz Şimşek 4/A sınıfı öğrencisi Mehmet Zahit’e temsilen koltuğunu bırakarak, hazırladıkları proje hakkında bilgi aldı. Vali Şimşek, “Kızılırmak İlkokulu 4’üncü sınıf Mehmet Zahit bizlerin misafiri. Sembolik de olsa valilik koltuğuna oturdu.

Hedef Projesinin Değerler Eğitimi kapsamında okulda gerçekleştirdikleri projeyi bizlerle paylaştı. Sizleri tebrik ediyorum. Çok ince ve güzel bir davranış. Onlar da tabi bu kitaplardan istifade edecek ve en önemlisi sizlerin onları hatırlaması, empati yapmanız ve onların yanında olduğunuzu göstermeniz gerçekten çok güzel bir davranış.

Bu da gösteriyor ki bizlerin Hedef Projesi Değerler Eğitimi projesi amacına ulaşmış ve öğrencilerimiz bu projeyi layıkıyla yerine getirmişler” dedi.

Mehmet Zahit ise “Bizi kabul ettiğiniz için teşekkür ediyoruz. 6 Şubat depremlerinde bütün sınıf ve okul olarak çok üzülmüştük. Bizde öğretmenimiz ve arkadaşlarımızla birlikte ne yapsak acaba diye düşündük. Orda yaşayan arkadaşlarımız, çadırlarda zor şartlarda yaşıyor.

Evlerini kaybettiler. Belki de birçok şeyleri kayboldu. O yüzden bizde sınıf olarak kitapları da çok sevdiğimiz için onlara kitap göndermek istedik.

Ailelerimizin desteği ile birlikte en sevdiğimiz kitaplardan aldık ve hepsini teker teker paketleyip üzerine onların seveceği yanlarında olduğumuzu belirttiğimiz süslemeler yaptık, yazılar yazdık.

Bizlerin depremzedelerin yanlarında olduğumuzu hissettirmek adına böyle bir şey yaptık. Yazıyı ve balonları onlar için yazdık.” dedi. Öğrencilerin emekleriyle hazırlanan yaklaşık 1000 okuma kitabı, 6 Şubat tarihinde yaşanan depremden etkilenen illerdeki öğrencilere ulaştırılacak”dedi.

AdminAdmin

Admin