TEKNOLOJİ
Giriş Tarihi : 03-05-2023 13:42

Sivas’tan TEKNOFEST'te Büyük Başarı

Sivas 25 proje ile katıldığı Türkiye'nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST’te büyük bir başarıya imza attı.

Sivas’tan TEKNOFEST'te Büyük Başarı

Türkiye’de milli teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik rol oynayan TEKNOFEST, gençlerin hayallerine umut olmaya devam ediyor.

Türkiye'nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST, 2018 yılından bugüne kadar farklı illerde festivaller düzenleyerek yüz binlerce gencin hayallerini gerçekleştirmesine imkân sağlıyor.

Türkiye'nin milli teknoloji hamlesi vizyonu doğrultusunda gençlerin teknoloji alanındaki yeteneklerini geliştirmeleri, teknolojiye olan ilgilerini artırmaları ve Türkiye'nin teknolojik gelişimine katkı sağlamaları amacıyla düzenlenen TEKNOFEST festivalinde Sivas, farklı kategorilerde büyük başarı elde etti.

SİVAS’A ÖDÜLLE DÖNDÜLER

Bu kapsamda; 27 Nisan- 1 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen festivalde 25 projeyle finalde yarışan Sivas Bilişim Teknolojileri Mesleki Teknik Anadolu Lisesi TİHA takımı liseler arası İHA yarışmasında en iyi performans ödülünü aldı.

Sivas Bilişim Teknolojileri ALPLEREN Takımı, sanayide dijital teknolojiler kategorisinde 3.'lük ödülünü alırken, SARS-Cov-AR- 58 takımı da biyoteknoloji ve inovasyon kategorisinde 3.'lük ödülü aldı.

VALİ ŞİMŞEK: BİLSEM’LE GURUR DUYUYORUZ

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, TEKNOFEST festivalinde başarı gösteren Sivas Bilişim Teknolojileri takımlarını tebrik ederek, “Sivas teknolojiyi yakından takip ediyor. Takımlarımız farklı kategorilerde ilimizi en iyi şekilde temsil etmeyi başardı. Ortaya konan bu başarı, hepimiz için bir gurur vesiledir” dedi.

SİVAS’TAN 1469 ADET BAŞVURU YAPILDI

2023’te yapılan TEKNOFEST’te ilkokul, ortaokul ve lise yarışma grupları haricinde üniversite ve serbest girişimcilik gibi seviyelerde 41 ana 102 alt alanlarda yarışmalar yapıldı. 200 binden fazla proje başvurusu yapılan festivale Sivas’tan ve Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki okullardan proje başvurusu yapıldı.

Geçmiş yıllarda Sivas, farklı kategorilerde bir kez daha başarı göstermeyi sağlamıştı. 2020 yılı Liseler Arası Döner Kanat İHA kategorisinde Sivas Bilişim Teknolojileri Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Türkiye şampiyonu oldu.

2021’de Sivas Bilişim Teknolojileri MTAL, Liseler Arası Döner Kanat İHA kategorisinde ERB takımı ile Türkiye 3.’sü olurken, Aquila takımı ile ilk 10’a girmeyi başardı. Sivas BİLSEM, Sanayide Dijital Teknolojiler yarışmasında 4. olurken, merkez Beypınar ortaokulu, İnsanlık Yararına (Sosyal inovasyon) ortaokul kategorisindeki en iyi sunum ödülünü aldı.

2022’de ise Sivas Bilişim Teknolojileri MTAL Eğitim Teknolojileri Yarışmasında ilk 10’da dereceye girerken, merkez Yavuz Selim Ortaokulu ise İnsanlık Yararına kategorisinde ilk 10’a girdi.

GÜRÜN ANADOLU LİSESİ TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU

Diğer yandan Sivas’ın Gürün ilçesinde Türk Telekom Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri katıldıkları dünyanın en büyük robotik festivallerinden olan Robotex International’ın Türkiye ayağında şampiyon oldu.

Antalya'da düzenlenen Robotex International'ın Türkiye ayağı olan Robotex Türkiye'ye katılan Gürün Türk Telekom Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri "Minisumo" kategorisinde Türkiye birincisi oldu.

Aynı zamanda öğrenciler bir sonraki aşaması Estonya'da devam edecek olan yarışmada ise Türkiye'yi temsil etmeye hak kazandılar.

 

AdminAdmin

Admin