SİYASET
Giriş Tarihi : 07-12-2023 13:07   Güncelleme : 07-12-2023 13:42

Suşehri MHP Belediye Başkan Aday Adayı Sedat Sel Oldu

MHP Parti Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşme gerçekleştiren Sedat Sel 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Suşehri MHP Belediye Başkanlığı için aday adayı olacağını ortaya koydu.

Suşehri MHP Belediye Başkan Aday Adayı Sedat Sel Oldu

Yerel Seçim öncesi partiler adaylarını açıklamaya başladı.

MHP  Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşme gerçekleştiren Sedat Sel  31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Suşehri MHP  Belediye Başkanlığı için aday adayı  olacağını ortaya koydu.

Geçtiğimiz günlerde TBMM'sinde MHP Sivas Milletvekili Ahmet Özyürek ile biraraya gelen Sedat Sel adaylık süreci ile ilgili yaptıkları istişare sonucunda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin tensipleriyle Suşehri MHP Belediye Başkan aday adayı olması kesinleşti.

Suşehri'ne hizmet etmenin kendisi için boynunun borcu olduğunu belirten Başkan Sel, 4 dönem hizmet etme şerefini bize nasip eden  Suşehri halkına sonsuz teşekkür ederim.

2024 yılı Mart ayında yapılacak yerel seçimler için birçok siyasi partiden teklifler aldım  ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ederim, bu bize halkımıza hizmet etmek konusunda şevk ve gurur verdi.

Sedat Sel; Lise çağlarında ülkü ocakları gençlik kollarından başlamak suretiyle siyasete atıldığını belirten  Sel, "Askerlik dönüşü aktif siyasete atıldım. 1983 yılında Anavatan Partisi Suşehri kurucu üyesi oldum 1986 yılında ise aynı partinin ilçe başkanlığı görevini yaptım. 1987 yılında rahmetli Turgut Özal tarafından Sivas kontenjanında Türkiye'de ve Sivas kamuoyunda Türkiye'nin en genç milletvekili adayı olarak gündeme geldim.

Ancak o zamanki yaş sınırı nedeniyle aday listesinden ismim çıkarıldı.

1992 yılındaki yerel seçimlerde Doğruyol Partisinden belediye başkanı oldum. Yine biri Doğruyol Partisi olmak üzere Anavatan Partisi ile birlikte üç dönem üst üste Suşehri Belediye Başkanlığı görevini yürüttüm.

2004 yerel seçimlerinde benim için bir nebze dinlenme fırsatı oldu. Bir dönemden sonra 2009 yılı yerel seçimlerinde yine Suşehri halkının teveccühü ile elim bir kaza sonrası aramızdan ayrılan rahmetli genel başkan  Muhsin Yazıoğlu'nun partisi Büyük Birlik Partisinden belediye başkanlığına dördüncü dönemim olarak seçilerek görevimi ifa ettim.

2024 yılı Mart ayında yapılacak yerel seçimler için birçok siyasi partiden teklifler aldım, yaptığım istişareler sonucunda ve MHP Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'nin tensipleriyle Suşehri MHP Belediye Başkan aday adayı olmamız netleşti

 Görev tevdi edilirse Suşehrine ve halkımıza kaldığımız yerden hizmet etmeye devam edeceğiz.

Rabbim bizi utandırmasın dedi.

 

 

AdminAdmin

Admin