SAĞLIK
Giriş Tarihi : 07-09-2023 11:32   Güncelleme : 07-09-2023 18:29

TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZA TÖRENİ YAPILDI

SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ İLE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI. 860 SAĞLIK İŞÇİSİNİN ÜCRETLERİNDE İYİLEŞTİRME SAĞLANDI, SÖZLEŞME KÇP’YE UYUMLU HALE GETİRİLDİ.

TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZA TÖRENİ YAPILDI

SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ İLE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI 
860 SAĞLIK İŞÇİSİNİN ÜCRETLERİNDE İYİLEŞTİRME SAĞLANDI, SÖZLEŞME KÇP’YE UYUMLU HALE GETİRİLDİ.
1 MAYIS VE İDARİ İZİNLERDE ÇALIŞAN İŞÇİ, EK YEVMİYE ALACAK

Sendikamız sağlık ve sosyal hizmet emekçilerine kazandırmaya devam ediyor. Sosyal medya üzerinden yürütülen algıları hiçe sayan Sendikamız enerjisini işçinin kazanımları üzerinde yoğunlaştırıyor.
Sağlık ve sosyal hizmet işçilerinin yetkili sendikası  olan Sendikamız ile  Sivas Cumhuriyet Üniversitesi arasında bir süreden beri devam eden toplu  iş sözleşmesi müzakereleri anlaşma ile sonuçlandı.


İmzalanan toplu  iş sözleşmesi ile 860 sağlık işçisinin mali, idari  ve sosyal haklarında iyileştirme sağlandı. Sözleşme Kamu Çerçeve Protokolüne uyumlu hale getirildi.
TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZA TÖRENİ YAPILDI

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlük binasında gerçekleştirilen imza törenine Rektör  Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Yardımcısı ve Komisyon Başkanı Prof. Dr. Hilmi Ataseven, Üniversite Genel Sekreteri Doç. Dr. Enis Baha  Biçer, Genel Sekreter Yardımcısı  Av.  Bahadır Kır ve diğer üniversite yetkilileri katılırken, Sendikamız adına Genel Sekreter Yardımcımız Yahya Bilgin, Sivas Şube Başkanımız İbrahim Eyce, Şube Başkan Yardımcımız Hikmet Erdem ve Temsilcilerimiz Erhan Yıldızeli, Ferman Karakuş, Murat Gündoğdu ve Sedat Binici katıldılar.
Sözleşme Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Alim Yıldız ile Sendikamız Genel Sekreter Yardımcısı Yahya Bilgin arasında imzalandı.
1 AĞUSTOS’TAN GEÇERLİ OLACAK
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ile Sendikamız arasında imzalanan yeni dönem toplu  iş sözleşmesi 1 Ağustos  2023 tarihinden itibaren geçerli olacak.
İmzalanan sözleşme ile işçilerin mali, idari ve sosyal hakları KÇP ye uyumlu hale getirildi, ücrete yönelik bazı maddelerde KÇP’nin üzerine çıkıldı, yeni haklar alındı.
1 MAYIS’TA ÇALIŞAN İŞÇİ EK YEVMİYE ALACAK
İmzalanan sözleşme ile işçilerin mali, idari ve sosyal haklarında iyileştirmeler sağlandı.
1 Mayıs Emek Bayramı’nda çalışan sağlık işçilerine kendi yevmiyeleriyle birlikte 4 yevmiye, idari izin ilan edilen özel günlerde (bayram vs.) çalışan sağlık işçilerine ise kendi yevmiyeleri ile birlikte 2 yevmiye ödenecek.
Sözleşme ile işçiler ayrıca gece zammına, yüzde 5-11 arasında değişen iş primine de kavuştular.
İmzalanan toplu sözleşme ile ayrıca hastane kadrosunda yer alan işçilere günlük 60 TL ilave iş primi ödenmesi de karara bağlandı.

AdminAdmin

Admin