SİYASET
Giriş Tarihi : 04-10-2023 17:58   Güncelleme : 04-10-2023 18:07

“Yaşadığımız çağa Türkiye Yüzyılı damgasını Sivas’tan vuracağız”

AK Parti Sivas Milletvekili Aksu: “AK Parti iktidarları döneminde, Sivas’a 21 milyar lira tarımsal destek ve yatırım sağlandı.

“Yaşadığımız çağa Türkiye Yüzyılı damgasını Sivas’tan vuracağız”

Bu rakam Cumhuriyet tarihinde şehre yapılan yatırımların tamamından daha büyük”

“Yerelde Sivas’ın, genelde de ülkemizin kalkınması, huzuru ve refahı için Türkiye Yüzyılı vizyonumuza uygun projelerimiz hazır. Projelerimizi birbiri ardına hayata geçirecek, yaşadığımız çağa Türkiye Yüzyılı damgasını Sivas’tan vuracağız”

 

AK Parti Sivas Milletvekili Hakan Aksu, AK Parti iktidarları döneminde, Sivas’a 21 milyar lira tarımsal destek ve yatırım sağlandığını belirterek,  “Yerelde Sivas’ın, genelde de ülkemizin kalkınması, huzuru ve refahı için Türkiye Yüzyılı vizyonumuza uygun projelerimiz hazır. Projelerimizi birbiri ardına hayata geçirecek, yaşadığımız çağa Türkiye Yüzyılı damgasını Sivas’tan vuracağız” dedi.

Aksu, Tarım ve Orman Bakanlığının Sivas’a Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarını gerçekleştirdiğini belirterek, Sivas’ın üretimden gelen gücünü tarım ve hayvancılık başta olmak üzere her alanda desteklediklerini kaydetti.

“AK Parti iktidarları döneminde, Sivas’a 21 milyar lira tarımsal destek ve yatırım sağlandı. Bu rakam Cumhuriyet tarihinde şehre yapılan yatırımların tamamından daha büyük” ifadesini kullanan AK Parti Milletvekili Aksu, yeni dönemde de yatırımların hız kesmeden devam edeceğini vurguladı.

Sivas’ı bölgesinin ve Türkiye’nin tarım şehri yapmakta kararlı olduklarının altını çizen Aksu, 2002 yılında 67.4 milyon lira olan tarımsal desteği 10 katına çıkartarak 657,9 milyon liraya yükselttiklerini ve buna bağlı olarak da şehrin tarımsal ihracatının artış gösterdiğini kaydetti.

Hakan Aksu, 2002 yılında 113 bin dolar tarımsal ihracat gerçekleştiren Sivas’ın geçen yıl 7.8 milyon dolar tarımsal ihracat gerçekleştirdiğinin altını çizerek, Sivas’ın bu alanda bir rekor kırarak tarımsal ihracatını 69 kat artırdığını söyledi.

Milletvekili Aksu, Çiftçi Kayıt Sisteminde 30 bin kişinin bulunduğu Sivas’ta tarla başı üretimin yüzde 174 artış gösterdiğini belirterek, Türkiye’nin yulaf üretiminin yüzde 16’sının, buğday ve çavdarın melezi tritakale üretiminin yüzde 12’sinin, patates, şekerpancarı, arpa ve buğday üretiminin de yüzde 5’nin Sivas çiftçileri tarafından karşılandığını anlattı. Aksu, bu üretim oranlarıyla Sivas’ın yulafta ve tritikale de Türkiye ikincisi, patates, şekerpancarı ve arpada da Türkiye altıncısı olduğunun altını çizdi.

Sivas’ta hayvancılık yatırımlarının da hız kesmeden devam ettiğini, Sivaslı hayvan üreticilerin nakit ve fiziki imkanlar bakımından desteklendiğini dile getiren Aksu, 2002-2022 yılları arasında büyükbaş hayvan sayısının yüzde 23, küçükbaş hayvan sayısının yüzde 134, arı kovanı sayısının da yüzde 113 arttığını vurguladı. Aksu, büyükbaş hayvan sayısı ve süt üretimi bakımından 81 il içerisinde 10’uncu sırada yer alan Sivas’ın bal üretiminde Türkiye 4’üncüsü, arı kovanı adedi olarak da Türkiye 6’ncısı olduğunu kaydetti.

AK Parti Milletvekili Hakan Aksu, 2003-2023 yılları arasında sadece Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünün 6.433 milyar lira yatırım yaparak şehre 333 tesis kazandırdığını belirterek, 10 içme suyu tesisi, 19 baraj, 28 gölet, 5 yeraltı su deposu, 69 sulama tesisinin Sivaslının hizmetine sunulduğunu anlattı.

Aksu, Devlet Su İşleri’nin 2022 yılında Sivas için 233 milyon lira olarak belirlediği yatırım ödeneğinin de yıl içerisinde yüzde 506 oranında artırılarak 1,180 milyar liraya çıkartıldığını, bu yıl için de ayrıca 912.2 milyon lira ödenek belirlendiğini söyledi.

Tahmini maliyeti 1,4 milyar TL olan Suşehri Serpinti Çatoluk Barajı yatırım programı kapsamında olduğunu ve ilerleyen günlerde ihalesinin yapılacağını dile getiren aksu, Kurtlapa Barajı yapımı konusunda da Mart 2022’de sözleşme imzalandığını anlattı. Bu projelerin de plana uygun şekilde yürütüldüğünü, yapım çalışmalarına da en kısa zamanda başlanacağını belirtti.

Altınyayla Taşlıhöyük Göleti, Başsögüt Barajı, Şarkışla Baltalar Barajı ve Yıldızeli Geynik Göleti yapım işlerinin 2024 yılı yatırım programına alındığını dile getiren Aksu, Gemerek ilçesinde yapımı devam eden, 38,230 Dekar alanı sulayacak olan Kartalkaya Barajı’nında yüzde 68 oranında gövde dolgusunun bittiğini ilerleyen süreçte hizmete girerek Sivas’a can suyu olacağını belirtti

Devlet Su İşleri tarafından 33 yatırım, hizmet ve eserin de 2023 yılı yatırım programına alındığını kaydeden Milletvekili Aksu, “Sivaslıların hayatını kolaylaştıracak, tarımsal üretimimizi artıracak, şehrimize değer katacak yatırım, hizmet ve eserleri hemşerilerimizle buluşturmaya devam edeceğiz. Her alanda Sivas’ı büyüten, Sivaslıların kalkınmasına hizmet eden projelerimizin bizzat takibini yapacak ve şehrimize kazandıracağız” diye konuştu.

Sivas’a son 21 yılda yapılan tüm yatırımların, hizmet ve eserlerin belli bir plan ve program çerçevesinde yürütüldüğünü belirten Aksu, ihalesi yapılan, yapımına başlanan yatırımlara da vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda karar verildiğini söyledi.

Aksu, “Hemşerilerimiz gönüllerini ferah tutsunlar, Sivas aşığı, memleket sevdalısı AK kadrolar olarak millete hizmet yolunda gece gündüz çalışıyoruz. Yerelde Sivas’ın, genelde de ülkemizin kalkınması, huzuru ve refahı için Türkiye Yüzyılı vizyonumuza uygun projelerimiz hazır. Projelerimizi birbiri ardına hayata geçirecek, yaşadığımız çağa Türkiye Yüzyılı damgasını Sivas’tan vuracağız” dedi” ifadelerini kullandı.

 

AdminAdmin

Admin