GÜNDEM
Giriş Tarihi : 08-02-2022 11:27   Güncelleme : 08-02-2022 11:29

YETKİYİ VEREN VATANDAŞI FATURALAR ÇARPTI!’

İYİ PARTİ SİVAS MERKEZ İLÇE BAŞKANI MELİH UÇMAZ GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ. Ülkemiz daha önce emsali görülmemiş bir ekonomik krizle karşı karşıyadır.

YETKİYİ VEREN VATANDAŞI FATURALAR ÇARPTI!’

Ülkemiz daha önce emsali görülmemiş bir ekonomik krizle karşı karşıyadır. Vatandaşımız faturalar altında ezilirken, düşen alım gücüne çare bulmaya çalışmaktadır. Halkımız zor durumdayken dertlere derman bulması gerekenlerin vurdumduymaz tavırları vatandaşlarımızda onarılmayacak yaralar açmaktadır. 
2018 yılı itibariyle ‘Yetkiyi verdiğinizde faizle, kurla, enflasyonla nasıl mücadele edilecek görün.’ Denilerek geçtiğimiz Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin ülkemizi üç buçuk yılda getirdiği nokta; yüksek kur, yüksek faiz ve yüksek enflasyondur. Torpil, adam kayırmaca, kişiye özel kadrolar, liyakatsiz atamalar, üç beş maaşlı elemanlarsa hayatımızın bir parçası olmuştur.
Türk Milleti ne yazık ki AKP hükümetiyle birlikte ‘Aç milleti doyurdum, yoksul milleti zengin kıldım.’ anlayışından ‘Kuru ekmek yiyorlarsa aç değillerdir!’ anlayışına evrilmiştir.
Maalesef AKP hükümetiyle milletimiz tarihte eşi benzerine rastlanılmayacak şekilde yalnız bırakılmış, seçilenlerin seçenlere sırtını döndüğü ümitsiz günler yaşamaya mahkum edilmiştir.
Ne hazin ki sıkıştıkları zaman vergi borçları silinen müteahhitler, milyon dolarlık banka kredilerini ödemeyen medya patronları, Türk milletine karşı tercih edilmiştir.
Türk Milleti cumhuriyet tarihinde savaşlar, seferberlikler, sıkıyönetimler,ambargolar, ekonomik krizler görmüş ancak hiçbir dönemde beceriksiz yönetimlerce yüz üstü bırakılmamıştır.
Yaşadığımız şu günlerde AKP tarafından olağanüstü zamlara gerekçe aranmakta hatta sanki zamlara yol açan iş bilmezlikleri değilmiş gibi utanmadan sıkılmadan ‘Yüksek enflasyon sorununu biz çözeriz.’ denilmektedir.
Biz İYİ Parti olarak daha önce örneği görülmemiş bir şekilde uygulamaya konulan ‘gözlerdeki ışıltıya’ endeksli yeni ekonomi modelinin başımıza bela ettiği yüksek enflasyonu çözeriz diyen AKP hükümetinin milletvekillerini, tıpkı vatandaşlarımızın istediği gibi, halkın arasında görmek istiyoruz.
AKP Milletvekillerini ve teşkilat yöneticilerini; halk ekmek kuyruklarında, fatura ödeme noktalarında, çarşıda pazarda, pazar sonu kalanlara rağbet edilen alanlarda görmek istiyoruz. Esnaf ziyaretlerini atanmış valilerden çok seçilmiş vekillerin yapmasını istiyoruz. AKP milletvekillerinin çat kapı herhangi bir eve girip fatura korkusundan doğalgazı kısılmış bir hanede varsa çay içmelerini istiyoruz. Ama biliyoruz ki yapamayacaklar. O yüzden biz sırt çevirdikleri vatandaşın durumu hakkında kendilerine bilgi vermek istiyoruz.
Vatandaşımız gelir düzeyi ne olursa olsun ağır ekonomik koşullarla karşı karşıyadır. Doğalgaza gelen zamlar yüzünden evlerini yeteri kadar ısıtamamaktadır. Elektrik fiyatlarına elektrik bulunduğundan beri eşi benzeri görülmemiş şekilde verdiğiniz %52 ve %127 oranındaki zamlar sebebiyle şehirlerde adeta karartma uygulanmakta aileler evlerini aydınlatmaktan bile korkmaktadır. Soğuk dükkanlarında siftah yapmayı bekleyen esnaf ay sonu karşılaştığı elektrik faturasıyla adeta çarpılmakta fatura görsellerini kapılara asmaktadır. ‘Kapıcıların bile arabası var!’ denilerek adeta küçümsenen insanımız gün aşırı gelen zamlardan dolayı akaryakıt masrafını karşılayamadığı için arabalarıyla küskün yaşamaktadır. Milletimiz; biraz daha ucuz ekmek alabilmek için kar, yağmur, tipi demeden kuyrukta beklemektedir. Çiftçimiz güç bela sürdüğü tarlasına gübre atamadığı için hasat zamanını kara kara düşünmekte her şeye rağmen üretim yapmak isteyen sanayici de elektrik ve doğalgaz kesilmesin diye dua etmektedir. Polislerimiz ağır çalışma şartları altında ezilmekte, öğretmenlerimiz ay sonunu çıkarabilmek için mücadele vermektedir. En iyi hekimlerimiz kendilerine daha iyi koşullar sunan yurtdışına gidebilmek için dil kurslarında zaman harcamaktadır. Gençlerimiz ellerindeki diplomaya ve yüksek KPSS puanına rağmen iş bulamamakta belirli vakıflara üye olmadıkları için mülakatta elenmektedir. 
Maalesef ülkemizin özeti bu şekildedir.
İktidar mensupları halkın sorunlarından bihaber, hiçbir şey yokmuş gibi günlerini gün ederken; biz ekmek, yağ, benzin kuyruklarına giren insanlarımızın zorluğunu; okula gidemeyen evlatlarımızın hüznünü, evine et alamayan babanın, torununa harçlık veremeyen dedenin mahcubiyetini yaşıyoruz; faturasını ödeyemediği için evini ısıtamayanlarla birlikte biz üşüyoruz.   
İYİ Parti olarak tüm bu olumsuzlukları bize yaşatan iktidarı eleştirmekle kalmıyor, halkımızdan gelen talepler doğrultusunda her biri alanında uzmanlardan oluşan kadrolarımızla projeler üretiyoruz.
 Artagan, Rüzgar Gülü ve diğer projelerle vatandaşlarımızın dertlerine çözüm bulmaya çalışıyoruz.
Zaman herkesin şapkasını önüne koyup ülkesi için düşünme zamanıdır. Zaman Türk milleti için elini taşın altına koyma zamanıdır. Zaman Genel Başkanımız Meral Akşener'in yaktığı meşaleyi elden ele dolaştırıp tüm Türkiye'yi aydınlatma zamanıdır. Zaman İYİ Parti güneşinin altında toplanma zamanıdır. 
Zaman hepimize İYİ Parti iktidarını müjdelerken, biz ülkesini çok seven insanlar olarak her vatandaşımıza "İyi ki İYİ Parti kurulmuş" dedirtmek için gücümüz yettiğince çalışacağımıza söz veriyoruz.

AdminAdmin

Admin