EKONOMİ
Giriş Tarihi : 11-04-2022 14:02   Güncelleme : 11-04-2022 14:02

Yıldız’da Çocuklarla “Kışlar Daha Güzel” Geçti

Sivas Valiliğinin himayelerinde İl Millî Eğitim Müdürlüğünce yürütülen "2023'e Doğru Eğitimde Değişim Dönüşüm Hareketi" kapsamında 3 yıldır uygulanan ‘Kışlar Daha Güzel Olacak' projesiyle ilçelerden gelen öğrenciler, Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezi'nde kayak ve değerler eğitimi aldı.

Yıldız’da Çocuklarla “Kışlar Daha Güzel” Geçti

Proje kapsamında Yıldız Dağı Kayak Merkezi’nde kayak eğitimi alan çocuklar, akşamları ise 'Sözünde durmak, vatan sevgisi, tarihe saygı, çalışkanlık, yardım severlik, edep' gibi değerleri, görevli öğretmenlerinden öğrendi. 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı’nda 03 Ocak 2022 tarihinde başlayan eğitimler, 30 Mart 2022 tarihinde sona erdi. İl merkezinden,  İlçe ve köylerden eğitim öğretime devam eden, derslerinde başarılı olan öğrencilerden oluşan, toplamda 1000 öğrenci, proje dâhilinde 68 idareci ve öğretmen ile 4 antrenörden eğitim aldı.                

İlçelerden gelen öğrencilerin ulaşımları ilçe kaymakamlıklarınca tahsis edilen araçlarla, konaklamaları ise Yıldız Dağı Kayak Merkezi’nde bulunan otelde sağlandı. Program kapsamında sabah kahvaltısı ve akşam yemekleri otelde verilirken, öğle yemekleri ise Yıldız Dağında Buruciye AŞ Tesislerinde günübirlik kafede tedarik edildi.

''Kışlar Daha Güzel Olacak'' projesi ile Yıldız Dağı Kayak Merkezinde öğrenciler gündüz uygulamalı kayak eğitimi akşamları ise kaymakamlar ve İlçe Millî Eğitim Müdürleri eşliğinde değerler eğitimini teorik olarak alarak bu sezonu kapattı.

"Temel Hedef Eğitim"

Vali Salih Ayhan, proje kapsamında temel hedeflerinin Yıldız Dağı’nda eğitim olduğunu belirterek, “Kayak kültürünü oluşturmak, değerler eğitimini vermek istiyoruz. Çocuklarımızın eğlenerek öğrenmelerini sağlamak, özellikle kırsalda yaşayan çocuklarımızın sosyal gelişimlerine katkıda bulunmak istiyoruz. Sınıf dışı öğrenme etkinlikleri kapsamında okullardan gelen çocuklarımızı sosyal kültürel ve sportif anlamda nitelikli hale getirmeyi hedefliyoruz” dedi.

"Türkiye’ye Örnek Bir Proje"

“Eğitimde Değişim Dönüşüm Hareketi” kapsamında eğitimde fırsat eşitliği sağlayan projenin önemine vurgu yapan Vali Ayhan, “Yıldız Dağı çocuklarımızla anlam buluyor. Bu dağın belki de en güzel meyveleri, en güzel renkleri bu çocuklar. İnşallah bu eğitimlerle kayağı geliştirecekler, sevecekler ve Türkiye’nin en iyi kayakçıları olacaklar. Türkiye’ye örnek olan bu proje ile yetenekli öğrenciler ortaya çıkıyor, kayak sporu da ilimizde yaygınlaşıyor. Temennimiz; bu çocuklarımızın kayak sporunda ülkemizin bayrağını ulusal ve uluslararası müsabakalarda dalgalandırmalarıdır.” diye konuştu.

"Gündüz Kayak, Akşam Değerler Eğitimi"

Bu projenin kayak eğitiminden öte bir anlamı olduğuna vurgu yapan Vali Ayhan “Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi’nde gündüz kayak akşam ise değerler eğitimi veriliyor. Dağı bütün çocuklarımıza sevimli, nitelikli hale getirmekle birlikte eğitime de çok farklı bir bakış kazandırmış olduk. Vatan sevgisi, çalışkan olmak, sözünde durmak gibi birçok temel insani kavramları aşılıyor, sporda da başarılı nesiller yetiştiriyoruz. Ben bu projeye emek veren İl Millî Eğitim Müdürlüğümüz başta olmak üzere ilçe kaymakamlıklarımıza ve Buruciye AŞ’ye teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

AdminAdmin

Admin