EKONOMİ
Giriş Tarihi : 28-06-2023 00:58

11 İlimizi Yıkan Depremlerin Faturası Belli Oldu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin yol açtığı felaketin Türkiye ekonomisine maddi zararının 100 Milyar Dolar olduğunu söyledi.

11 İlimizi Yıkan Depremlerin Faturası Belli Oldu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde meydana gelen depremlerin Türkiye ekonomisi toplam yükünün 100 Milyar Dolar olduğunu açıkladı.

Kayseri'de eski fuar alanında düzenlenen AK Parti bayramlaşma programına katılan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, burada yaptığı konuşmada ülkeyi yasa boğan ve 11 ili etkileyen depremlerin maliyetini açıkladı.

Bakan Özhaseki şunları söyledi: “Bu Anadolu topraklarında kurduğumuz medeniyetimizin başına gelen en büyük bela deprem. 11 ilimizi etkilediği gibi bine yakın köyümüzü ve ilçemizi de etkiledi. 850 bin bağımsız birim yıkıldı. Bunların hepsi yapılacak. O bölgelerden çıkmayacağız.

Kolay değil. 50 bin canımız toprakta. Onları karşılayacak ve geri getirecek bir durumumuz yok. Maddi zararı soruyorsanız 100 milyar dolar. Öyle bir şey bütçede var mı? Yok ama Allah Kerim. Biz inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

AdminAdmin

Admin