Yaşam
Giriş Tarihi : 05-02-2024 15:41

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş Depremi

Sivas İl Sağlık Müdürlüğü, Ülkemizin bir daha böyle afetlerle karşılaşmamasını ve hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet yakınlarını kaybedenlere de başsağlığı diliyoruz dedi.

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş Depremi

6 Şubat 2023 tarihinde Ülkemizde 11 ili etkileyen ve 50 binden fazla can kaybına neden olan Kahramanmaraş Pazarcık merkezli saat 04.17'de yaşanan 7,7 büyüklüğündeki ilk depremin ve bundan yaklaşık 9 saat sonra meydana gelen Elbistan merkezli 7,6 büyüklüğündeki ikinci deprem, bölge insanımızda ve tüm Türkiye’de onarılması zor büyük yaralar açmıştır.

Bununla birlikte hasarların giderilmesi ve yaraların sarılması için devletimiz bölge için seferber olmuştur.

Depremin ilk saatlerinden itibaren afet bölgesine ulaşan Sivas İl Sağlık Müdürlüğü bölgeye depremin olduğu andan itibaren başlayarak toplamda 1361 personel ile 45 araç görevlendirilmiştir. 50 yatak kapasiteli mobil sahra hastanemiz depremin ilk günü kurularak çok sayıda hasta ve yaralıya müdahale etmiş, UMKE ekiplerimiz enkaz arama kurtarma faaliyetlerinde görev almış, yine kurulan UMKE ekiplerimiz merkeze uzak yolları kapanmış köylerimize ulaşarak sağlık hizmeti ve yardımları o köylerimize ulaştırmıştır. Psiko sosyal destek gruplarımız bölge vatandaşlarına destek olarak yaraları sarmak için bölgede görev yapmıştır.

Ülkemizin bir daha böyle afetlerle karşılaşmamasını ve hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet yakınlarını kaybedenlere de başsağlığı diliyoruz.  

AdminAdmin

Admin