SİYASET
Giriş Tarihi : 08-12-2023 17:15

Ağzından çıkanı kulağı duymuyor

MHP lideri Devlet Bahçeli, İsveç'in NATO'ya katılımı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “50+1 sisteminden dönüş” mesajıyla başlayan tartışmaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ağzından çıkanı kulağı duymuyor

MHP lideri Devlet Bahçeli, İsveç'in NATO'ya katılımı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “50+1 sisteminden dönüş” mesajıyla başlayan tartışmaya ilişkin açıklamalarda bulundu. Bahçeli, daha önce açıkladığı 50+1 görüşünde değişiklik olmadığını söyledi. Ekrem İmamoğlu’nun “İBB Başkanı gerekirse bir elinde ayı bir elinde de güneşi tutar” sözü için de “Ağzından çıkanı kulağı duymuyor” dedi.

İsveç’in NATO’ya Katılım Protokolü, geçen ay Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından imzalanarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sevk edilmişti.

Cumhur İttifakı’nın ortağı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise buna karşılık partisinin tavrını “Sadece ABD istedi diye, F-16’yla ilgili parmak sallanıyor diye zillete tamam mı diyeceğiz? İsveç, PKK’nın Avrupa’daki mağarasıdır. Kandil Dağı neyse Stockholm aynısıdır” diyerek ortaya koymuştu.

MHP lideri bugün ise İsrail’in Filistin’e saldırılarına işaret ederek “Netanyahu’nun Lahey’de yargılanmasının yolu açılırsa İsveç’in NATO üyeliğine tamam deriz” dedi.

Bahçeli, partisine yakın TürkGün gazetesine verdiği röportajın ilgili bölümünde “İsveç’in NATO’ya üye olmasına nasıl bakıyorsunuz” sorusu üzerine şunları söyledi:

“İsveç’in NATO’ya girişine elbette soğuk bakıyoruz. Fakat bizim için kitabımıza hakaret etmekle Müslümanlara zulmetmek aynıdır. Eğer İsrail ile Filistin arasında kalıcı bir barış ortamı sağlanırsa, 1967 sınırları dâhilinde başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız ve toprak bütünlüğüne sahip Filistin devleti tanınırsa, İsrail tazminat ödemeyi kabul ederse, Netanyahu’nun Lahey’de yargılanmasının yolu açılırsa İsveç’in NATO üyeliğine tamam deriz. En son Norveç’in katılımıyla NATO’ya üye ülke sayısı 31’e çıktı. Bize göre İsveç NATO’ya üye olsa ne olacak olmasa ne çıkacak. Kuzey Atlantik Anlaşması Örgütünün ilk üç müessir gücünden birisi Türkiye’dir. Biz bu gerçeğe bakarız. İsveç’in üyeliğini bekleyenlerin de yerine getirmesi şart olan öncelikli görevleri olduğunu kararlılıkla ifade ederiz.”

’50+1′ AÇIKLAMASI

Bahçeli, “Cumhurbaşkanı seçiminde yüzde 50+1 oy nisabıyla ilgili görüşünüzde bir değişiklik var mı” sorusu üzerine de şöyle yanıt verdi:

“Herhangi bir değişiklik yok. Yüzde 50+1 Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin kilididir. Seçilen cumhurbaşkanının meşruiyet temelidir. Yüzde 50+1 milli iradenin güçlü ifadesi ve tecellisidir. Böyle tartışmalardan ülkemizi uzak tutmak lazımdır.”

‘ABUK SUBUK KONUŞUYOR’

Bahçeli, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in abuk-sabuk konuştuğunu belirterek, “PKK ağzına özenmeyi bırakmalı. PKK ve HEDEP’in sözcüsü olduysa bilelim, ona göre davranalım” dedi. Bahçeli, 31 Mart’ta yerel yönetimlerdeki fetret devrinin de sona ereceğini söyledi.

Bahçeli şöyle devam etti:

HEDEP’li belediyelerden bölücü terör örgütüne aktarılan vergilerimizi, tüyü bitmemiş yetimlerimizin haklarını Özgür Bey nasıl izah edecek?

Şayet PKK ve HEDEP’in sözcüsü olduysa itiraf etsin bilelim, ona göre davranalım. İnsanlık tarihi, ülkelerin içeriden de teslim alınacağını yazar. Mücadele cephede sürerken cephe gerisini vurup kaleyi çökertmek tarih boyunca sık sık görülmüştür.

CHP’nin başını çektiği muhalefet iç cephemizi düşürmeyi amaçlıyor. Elbette buna fırsat vermeyeceğiz, hevesleri kursaklarında kalacak.

‘İMAMOĞLU’NUN AĞZINDAN ÇIKANI KULAĞI DUYMUYOR’

“Ekrem İmamoğlu’nun bir televizyon kanalında, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı gerekirse bir elinde ayı bir elinde de güneşi tutar” sözüne ne diyorsunuz?” sorusuna da Bahçeli şöyle yanıt verdi:

“Ekrem Bey’in akli, irfani, insani ve vicdani melekeleri sukut etmiş.

Ağzından çıkanı kulağı duymuyor.

Kibrin tasallutuna hapsolmuş.

Bu nasıl bir sözdür? Nasıl bir hezeyandır? Kendisini ne zannediyor, kiminle mukayese etme cüretine teşne olabiliyor?

Müşrikler, amcası Ebu Talib vasıtasıyla Hz. Peygamber’e haber göndererek davasından vazgeçmesini istemişlerdi.

Fahr-i Kâinat Efendimiz, buna şöyle cevap vermişti:

“Allah’ın dinini tebliğden vazgeçmem için güneşi sağ elime, ayı da sol elime koyacak olsalar ben yine de bu davadan vazgeçmem.”

Ekrem Bey’in açıklaması itikadımıza ne kadar kof ve küflü baktığının açık beyanıdır.

Bu şahsın bir elinde ay değil kayıp yılların ayıbı, diğer elinde de güneş değil gaflet ve muhterislik vardır.

‘DOĞRUCA EVİNE YOLLANACAK’

31 Mart’ta mevcut Belediye Başkanı doğruca evine yollanacaktır.

Boş vakitlerinde, fırsat buldukça, keyfi yetince, canı sıkılınca belediyeye uğrayanlarla İstanbullu vatandaşlarım yollarını tamamıyla ayıracaktır.

İstanbul’da belediye hizmetleri durmuş, göz bebeğimiz bu şehrin çehresi, çevre güzelliği, tarihi dokusu, kültürel mirası, vatandaşlarımızın huzuru tahrip olmuştur.

İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya, Mersin, Aydın, Muğla, Tekirdağ, Eskişehir, Hatay’la birlikte HEDEP’in yönetiminde olup da hukuki isabetle kayyum atanan belediyeler cumhurun iradesiyle tevhit edilecektir.

Yerel yönetimlerdeki fetret sona erecektir. Emanet ehil ve emin ellere tevdi edilecektir.”

‘TÜRKİYE DARBE ANAYASASINA LAYIK DEĞİL’

Yeni Anayasa Çalışmalarıyla ilgili “Milliyetçi Hareket Partisi, yeni anayasanın hazırlanmasında 100 maddelik teklif metniyle katkı vermeye kuşkusuz hazırdır” diyen Bahçeli, “Darbe anayasası Türkiye’ye layık değildir” açıklaması yaptı.

AdminAdmin

Admin