GÜNDEM
Giriş Tarihi : 06-02-2024 11:56

“Asrın Felaketine Karşı Seferber Olduk”

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve millet olarak büyük acılar yaşamamıza neden olan depremlerin bugün 1. yıl dönümü.

“Asrın Felaketine Karşı Seferber Olduk”

Öncelikle bu üzücü afetler sebebiyle ahirete irtihal eden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Rabbim; bir daha bizlere böyle acılar yaşatmasın, milletimizi ve tüm insanlığı her türlü afetten korusun.

Bilindiği üzere 6 Şubat 2023 tarihinde iki büyük depremi 9 saat arayla hep birlikte yaşadık. 150 bin km²’lik bir bölgeyi sarsan ve yaklaşık 13 milyon vatandaşımızın doğrudan etkilendiği bu facia, insanlığın tarih boyunca yaşadığı en ağır doğal afetlerden birisi oldu. Çoğunluğu büyükşehir olmak üzere 11 il merkezimizin, onlarca ilçemizin ve binlerce köyümüzün hasara uğramasına neden olan bu depremler neticesinde ülke olarak emsalsiz acılar ve kayıplar yaşadık. Bu felaketten olumsuz etkilenen Gürün ilçemizde ise can kaybı yaşanmazken birçok yapı zarar gördü.

Yaşadığımız bu afetten etkilenen kardeşlerimizin yaralarını sarmak için devletimiz ve  milletimiz tüm imkanlarını seferber ederek insanlığa örnek olacak bir destanı yazdı. Tarihimizin en zorlu sınavlarından birinden geçtiğimiz o günlerde milletimiz dayanışma ruhu ile hareket ederek depremzede kardeşlerimizin yanında oldu.

Sarsıntıların şiddetle hissedildiği ve depremin yıkım hattının yanı başında yer alan ilimizden deprem bölgesine yardım ulaştırmak için ilk andan itibaren seferber olduk. Valiliğimiz, Belediyemiz ve AFAD İl Müdürlüğümüz başta olmak üzere tüm kamu kurumlarımız ve vatandaşlarımız, felaket bölgesinin imdadına koştu. Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde de kurduğumuz lojistik zincirle arama kurtarma faaliyetleri ve ilçedeki vatandaşların barınma, beslenme gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması için aralıksız bir çalışma gerçekleştirdik.

Bu süreçte Sivaslı hemşerilerimiz ise yardım kampanyaları, arama kurtarma faaliyetleri ile yaralara merhem olmaya çalıştı. Hemşerilerimiz, Sivas’a gelen depremzede vatandaşlarımıza gönül kapılarını açtı. İlimizdeki KYK yurtları, okul pansiyonları, özel konaklama tesisleri, kamu misafirhaneleri depremzede kardeşlerimize hizmet verdi. Milletçe yaşadığımız bu korkunç felakete karşı, ilimizde büyük bir duyarlılık ve dayanışma örneği sergilendi. Kısacası Sivas, asrın felaketine karşı seferber oldu.

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerin 1. Yıl dönümüne geldiğimiz bugün de bu birlik ve beraberlik sürmekte, dayanışma ruhu devam etmektedir.  Asrın felaketinin büyük yıkıma uğrattığı şehirlerimiz Sayın Cumhurbaşkanımızın riyasetinde yeniden imar edilmektedir. İnanıyorum ki depremden etkilenen yerleşim alanları baştan sona imar edilip en kısa sürede eski canlı günlerine kavuşacaktır.

Diğer yandan bu depremlerden ders çıkarmak da hepimizin ortak görevidir. Ülkemizin deprem kuşağında yer alması, bize daha da çok sorumluluk yüklemektedir. Her şeyden önce bütün afetlere karşı tedbirli olunmalı, yapıların güvenli şekilde inşa edilmesi için herkes üzerine düşen görevi yerine getirmeli, bunun bir vatandaşlıktan öte insani görev olduğu unutulmamalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle gece gündüz, yağmur çamur, sıcak soğuk demeden canla başla büyük fedakârlıkla hem Sivas’ta hem de deprem bölgesinde büyük gayret gösteren kadirşinas milletimize, Sivaslı hemşerilerimize ve kamu personelimize bir kez daha gösterdiği duyarlılık ve gayretten dolayı teşekkür ediyorum.

Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Yüce Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.

Rabbim bizlere bir daha böyle acılar yaşatmasın.

Milletimizin ve tüm insanlığın bir kez daha başı sağ olsun.”

AdminAdmin

Admin