SPOR
Giriş Tarihi : 14-04-2023 16:53

Atletizm’de 6 Sporcumuz Türkiye Finali’nde

Kayseri ilinde 8-9 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilen “Okullar arası Gençler Atletizm Yarışmaları”nda 6 sporcumuz, Türkiye Finalleri'nde yarışma hakkı elde etti.

Atletizm’de 6 Sporcumuz Türkiye Finali’nde

Kayseri ilinde 8-9 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilen “Okullar arası Gençler Atletizm Yarışmaları”nda 6 sporcumuz, Türkiye Finalleri'nde yarışma hakkı elde etti.

Sporcularımızın Dereceleri Şöyle:

Mustafa İsmail Gündoğdu, Cirit Atma branşında 61.26'lık derecesiyle grup birincisi olarak Türkiye 2. sıralamasını, Nisanur Sena Uzun, Yüksek Atlama branşında 1.59'luk derecesiyle grup birincisi olarak Türkiye 3. sıralamasını, Yusuf Talha Toprak, 800 M. branşında 1.56'lık derecesiyle grup üçüncüsü olarak Türkiye 3. sıralamasını, Melih Yaprak, Çekiç Atma branşında 51.94'lük derecesiyle grup ikincisi olarak Türkiye 6. sıralamasını, Şükrü Uğur Öztürk, Yüksek Atlama branşında 1.79'lük derecesiyle grup üçüncüsü olarak Türkiye 8. sıralamasını elde etti. Genç B kategorisinde yarışan Muhammed Yasir Yılmaz ise yürüyüş branşında 16.59'luk derecesiyle grup birincisi olarak Türkiye 2. sıralamasını kazandı ve TÜRKİYE FİNALLERİNE katılmaya hak kazandı.

Sivas adına gurur verici olan bu başarılar neticesinde, Türkiye Finalleri'nde her sporcumuzdan madalya ve uluslararası yarışma hakkı elde etmelerini beklediklerini dile getiren Atletizm antrenörü “Ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerine canı gönülden inanıyoruz! Sporcularımızın başarıları gerçekten de takdir edilesi. Okullararası Gençler Atletizm yarışmalarında üstün performansları ile dikkat çeken Mustafa İsmail Gündoğdu, Nisanur Sena Uzun, Yusuf Talha Toprak, Melih Yaprak, Şükrü Uğur Öztürk ve Muhammed Yasir Yılmaz, Sivas'ın gurur kaynağı oldu. Bu genç sporcularımız, sadece kendi performanslarını değil, aynı zamanda Sivas'ı ve ülkemizi de en iyi şekilde temsil edecekler. Gençlerin spora olan ilgisinin artması ve bu tür yarışmalara katılmaları, sağlıklı bir yaşam tarzının benimsenmesi ve disiplinli bir çalışmanın sonucunda elde edilebilecek başarıların da bir göstergesi. Bu genç sporcularımızın, başarılarından dolayı tebrik ediyorum ve gelecekteki yarışmalarda da başarılarının devamını diliyorum. Biz de Atletizm antrenörleri olarak elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor ve bu branşta başarılı sporcular yetiştirmek için de çalışmaya devam edeceğiz. Bu başarıları kazanmamızda emeği olan ve bizleri her zaman maddi ve manevi destekleyen Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Erdoğan TUNÇ’a teşekkür ederiz.” İfadelerini kullandı.

Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Erdoğan TUNÇ  8-9 Nisan tarihleri arasında Kayseri'de gerçekleştirilen Okullar arası Gençler Atletizm yarışmalarında Cirit Atma, Yüksek Atlama, Çekiç Atma ve Yürüyüş branşlarında Türkiye Finallerinde yarışma hakkı elde eden altı sporcumuzu ve antrenörlerimizi tebrik ederek, başarılar diledi. Aynı zamanda Türkiye Finallerinde en iyi derecelerle ilimizi temsil edeceklerine inancının tam olduğunu dile getirdi.

AdminAdmin

Admin