SPOR
Giriş Tarihi : 23-06-2023 10:54

Begümnaz DOĞRUYOL Avrupa ÜÇÜNCÜSÜ

40 ülkeden 400 sporcunun katılım sağladığı Judo Avrupa Şampiyonası devam ediyor. Sporcumuz üstün performansıyla göz doldurdu ve bronz madalyanın sahibi oldu.

Begümnaz DOĞRUYOL Avrupa ÜÇÜNCÜSÜ

Portekiz'in Odivelas kentinde başlayan Ümitler Avrupa Judo Şampiyonası'nın ilk gününde kadınlar -44 kg.'da yarışan Begümnaz Doğruyol Fransız Alice LOPEZ'İ yenerek bronz madalyanın sahibi oldu. Sporcumuzun antrenörü Bekir GÜZELİMDAĞ: "Avrupa Şampiyonası öncesi  20 günlük hazırlık kampı süreci geçirildi. Yine Avrupa Şampiyonası öncesi 3 Avrupa kupasına katıldı.

2' sinde şampiyon 1'inde 5.oldu.Aslında bu turnuvalardan da Avrupa'da madalya geleceği belli idi. Kura çekildikten sonra Begümnaz da bende inanmıştık. Madalya alacağımıza fakat rengi ne olacaktı bilmiyorduk. Temmuz ayında Slovenyada EYOF yani Gençlik Olimpiyat oyunlarına Ağustos ayında da Dünya Şampiyonasına katılarak madalya almaya çalışacak. Ben oralardan da madalyayla döneceğine inancım tam. Geçen sene Dünya ikinciliğinin ardından Avrupa Madalyası aldığı için mutluyuz." ifadelerini kullandı.  Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürü  Erdoğan TUNÇ, ülkemizi ve ilimizi en iyi şekilde temsil ederek Avrupa Üçüncülüğü elde eden sporcumuza ve sporcumuzun antrenörüne başarılar diledi. 

AdminAdmin

Admin