SİYASET
Giriş Tarihi : 09-09-2023 13:29   Güncelleme : 09-09-2023 23:37

CHP'li Belediye, Meclis Üyesi Çoğunluğunu Kaybetti

11 Üyesi bulunan Belediye meclisi özellikle son birkaç toplantısı  gergin bir havada geçiyor 5 Cumhur ittifakı  6 CHP li üye ile oturumların yapan meclis  zaman zaman verilen onergeler'in okunmaması yüzünden  karşılıklı sözlü konuşmalara tartışmalara sebep oluyordu.

CHP'li Belediye, Meclis Üyesi Çoğunluğunu Kaybetti

Haber : Mehmet AKIŞOĞLU

11 Üyesi bulunan Belediye meclisi özellikle son birkaç toplantısı  gergin bir havada geçiyor 5 Cumhur ittifakı  6 CHP li üye ile oturumların yapan meclis  zaman zaman verilen onergeler'in okunmaması yüzünden  karşılıklı sözlü konuşmalara tartışmalara sebep oluyordu.
Gectigimiz haftalarda partilerinden  istifa eden 4 CHP li üye artık  bağımsız olarak meclis toplantılarına katılıp çeşitli konularda önergeler vererek konuları gündeme alınıp incelenmesini  istiyorlar, daha önce  Ülkemizde yaşanan deprem dolayısı ile  Belediye aracılığı ile toplanan yardımların  nasıl  şekilde dağıtıldığı  belediye bütçesinden ne kadar para harcandığı  harcanan paralar ile nerden ne malzeme alındığı bu malzemeler alınırken fiyat araştırılması yapıldı mı hangi esnafdan ne malzeme alındı bu konuda Cumhur ittifakı  gurubu tarafından verilen onergelerin hiç biri gündeme alınmamıştı .


Son iki oturumda yine aynı konuda 4 bağımsız üye tarafından verilen 2 önerge   ve aynı oturumda tekrar Cumhur ittifakı gurubu tarafından yinelenen deprem yardımlarını inceleme komisyonu kurulması konusunda önerge verildi. Okutuldu oylamaya sunuldu  oylamada 5 Cumhur ittifakı ve 4 bağımsız üye evet oyu verdi 2 CHP li üye ve başkan red oyu kullandı oylama oy  çoğunluğu ile kabul edilip gündeme alındı ve , deprem yardımları araştırma  komisyonu kurulmasına karar verildi .  Meclis toplantısı daha önce belediye sosyal medya hesabından ve belediye hoperlörunden halkın katılımı için davet çağrıları yapıldı.

Ama nasil bir anlayış icindeler ise basın görevlisinin video cekmesine müsade edilmiyor,halka açık toplantı yapıyor malesef görüntü çekilmesine müsade etmiyor .
Vatandaşların ilgi göstererek katıldığı bu toplantıda çok sayıda belediye çalışanı ve memurlarına dinleyiciler arasında olması sebebi ile bu konu için söz alan Cumhur ittifakı gurup sözcüsü  Bedriye Budak  konuşmasında salonda dinleyici olarak bulunan belediye personelinin buraya belediye başkanının isteği üzerine mi yoksa kendi iradeleri ilemi geldiniz  belediyede yapılacak o kadar çok iş varken  kanalizasyon sorunu çöp toplama sorunu şebeke  sularinin bazı yerlerde arıza  verip  içme sularının yollara boşuna aktığını bu belediye çalışanlarını görevlerini yapmak üzere  görev yerlerine gitmelerini mesai saatinde burada bulunmalarının hoş olmadığını söyledi .  

Daha sonra  meclis üyelerinin konuştuğu sırada bir vatandaşın müdahale ettiği üyelere hakaret ettiği gerekçesi ile belediye başkanı tarafından zabıta çağrılarak o vatandaşı salon dışına çıkartıldı. Gergin bir havada devam eden toplantı komisyon üyelerinin isimlerini belirtilmesi sen sonra bir sonraki konu olan 4 bağımsız üye tarafından  verilen önergenin  konusu olan makam arabasının 15 temmuz günü tatil olması dolayısı ile ne için hangi görev için il dışına çıktığını bu arada aracın arızalandığı  arızanın giderilmesi için ne kadar para harcandığını bu paranın belediyeden mi  yoksa Başkan Hakan  beyin kendi cebinden mi  ödendiğini  soran önergeye geçildi.

Bu konunun fen işlerinden sorularak bir dahaki toplantıda cevap verileceğini belirten Başkan Gök  kendisinin Ankara'ya gittiğini zaman zaman da  gideceğini   Bakanlıklarda Parti Genel Merkezinde. Divriği ile ilgili kültür derneğinde çeşitli etkinliklerde  görüşmelerinin olduğunu  söyleyerek bu tür programlara katıldığını dile getirdi.
Toplantıda  zaman zaman bağımsız üyeler ve Cumhur ittifakı sözcüsü  ile  başkan arasında sözlü satasmalarda  olsa  toplantıda herhangi bir olumsuzluk  yaşanmadan toplantı sona erdi . 
Meclis üye dağılımı 
Cumhurittifaki üye    5 
Bağımsız        üye.   4
CHP               üye    2

AdminAdmin

Admin