EKONOMİ
Giriş Tarihi : 26-11-2020 10:18   Güncelleme : 26-11-2020 10:54

CK ÇAMLIBEL ELEKTRİK NE YAPMAK İSTİYOR?...

Aboneye bildirilmeden 3 Fatura ödenmediği icrai işlem yapılıp Abonelikten düşürülüyor ve içerdeki güvence bedelini borca sayılıyor, buda yetmiyor normal abone bedeli 470 TL. İken müşteri riskli abone diye yeni abone bedeli olarakta 710 TL. tekrar alınıyor.

CK ÇAMLIBEL ELEKTRİK NE YAPMAK İSTİYOR?...

Esnaf mağduriyetini telefonda yetkiliye antıyor diyorki şu pandemi zamanında yapılacak işmi

Ben zaten borcumu söz verdiğim tarihten öncce ödedim neden aboneliğimi kapatıp ikinci kez benden abonelik parası talep ediyorsunuz.

Yetkilinin cevab o ülkenin genel durumu bizi ilgilendirmez biz alacağımızı biliriz diyerek kaçak tutanağı tutulmadan aboneliğinizi yapınız diyecek kadar da pişkin, iyide bu esnaf borcunu ödemiş zaten neyin hesabındasınız.

Aboneye bildirilmeden 3 Fatura ödenmediği icrai işlem yapılıp Abonelikten düşürülüyor ve içerdeki güvence bedelini borca sayılıyor, buda yetmiyor normal abone bedeli 470 TL. İken müşteri riskli abone diye yeni abone bedeli olarakta 710 TL. tekrar alınıyor.

“Oysaki Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan yaptığı açıklamada,  koronavirüs salgınında vakaların artması nedeniyle yeni tedbirler alındı. Birçok vatandaş işyerini kapatmak zorunda kaldı. Zor günler geçiren halk devletten destek bekliyordu. Uzun süre konuşulan desteklerle ilgili Bakan Pekcan net bilgileri paylaştı. Esnafa faturalar ve kira için hibe desteği geliyor. Darda olan esnafa fatura ve kira ödemeleri için hibe desteği sağlanması konusunda çalışmaların sürdüğünü belirten Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan kira, elektrik, doğalgaz, su faturaları gibi alanlarda vatandaşlara belirlenecek miktarda hibe desteği verileceğini duyururken ayrıca sosyal sorumluluk proje desteklerinin de sağlanacağını belirtirken bu kapsamda global firmalarla da görüştüklerini açıkladığı halde bu işlemlerden neden yapılır esnaf şimdi kime inansın?.”

 

Pandemi sürecinden en çok etkilenenler kurumlar arasında esnaf yer alıyor. Çoğu işletmenin kapanması sonucu maddi zarara uğrayan esnaf ayakta kalma mücadelesi verirken tedarikçi firmalar tarafından zor durumda bırakılarak adeta kapısına kilit vurmak için çabalanıyor.

Pandemi sürecinde mağdur olan esnaf tepkisi dile getirdi, 3 sigortalı çalışanı olan bir işverenin birikmiş 1700 TL civarındaki 3 dönem elektrik faturası için kesme işlemi uygulayıp ödeme için süre istemesine ve dediği tarihte de borcun tamamının ödenmesine rağmen aboneliği iptal edilip içerideki teminatı borcuna sayılıp kaçak elektrik kullanan durumuna düşürülen ve normal teminat 440 TL civarında iken ceza gibi 710 teminat istenilerek yeniden abone olmaya zorlanan esnaf bu haberi dikkate alırmı, bu işin içinde bir iş yokmu sizce, sıkıntılı günlerden geçtiğimiz bu dönemde CK ÇAMLIBEL ELEKTRİK ne yapmak istiyor bu yaptığı işler vatandaşı galeyana getirerek sıkıntılı günler geçiren esnafın gözünde hükümeti zayıf düşürmek mi bunları kimse görmüyor mu?, bilmiyor mu? bu firma Türkiye firması değilmi ki pandemik süreçte böyle bir zulümu bu esnafa reva görüyor diye isyan etti.

Devlet dahi alacaklarına dair yapılandırma yapmış iken  CK ÇAMLIBEL ELEKTRİK’in yaptığı bu uygulama ne kadar doğrudur.

Şimdi STK’lar Üyelerinize sahip çıkın yoksa pandemi sürecinde bu kapitalist şirketlerinde oyuncak oldular ve sahipsizler bilginize.


AdminAdmin

Admin